Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαριά “καμπάνα” του ΕΔΑΔ στη Ρωσία για τη διαχείριση της ομηρίας στο Μπεσλάν το 2004

Βαριά “καμπάνα” του ΕΔΑΔ στη Ρωσία για τη διαχείριση της ομηρίας στο Μπεσλάν το 2004
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μπεσλάν, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παιδιά, Ρωσία, Τρομοκρατία, Τσετσενία,

Την καταδίκη της Ρωσίας για τη διαχείριση της υπόθεσης ομηρίας στο Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας το 2004, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), επιδικάζοντας το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, η Ρωσία επέδειξε «σοβαρές αδυναμίες» στη διαχείριση της ομηρίας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερα από 300 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και αρκετά παιδιά.

Οι ρωσικές Αρχές, όπως αναφέρει το ΕΔΑΔ, απέτυχαν στην «προετοιμασία και τον έλεγχο της επιχείρησης ασφάλειας» και προχώρησε σε «δυσανάλογη χρήση βίας».

Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει 409 Ρώσοι πολίτες, εκ των οποίων αρκετοί όμηροι ή μέλη των οικογενειών των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2004, ομάδα Τσετσένων αυτονομιστών εισέβαλε σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής, κρατώντας ως ομήρους εκατοντάδες παιδιά.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση εντός του κτηρίου και ακολούθησαν σκληρές μάχες μεταξύ των τρομοκρατών και των ανδρών των ρωσικών ειδικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να προκληθούν αλλεπάλληλες εκρήξεις και να χάσουν τη ζωή τους 385 άτομα, μεταξύ των οποίων και 186 παιδιά.

Σχετικά άρθρα