Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Πολύ κακή για την ανθρωπότητα η στήριξη Πούτιν στον “διαβολικό” Άσαντ

Τραμπ: Πολύ κακή για την ανθρωπότητα η στήριξη Πούτιν στον “διαβολικό” Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύει σκληρή επίθεση στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή το συριακό ζήτημα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε τον Πούτιν για την παροχή προστασίας σε έναν «πραγματικά διαβολικό άνθρωπο», όπως αποκάλεσε τον ηγέτη της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε της επιλογής του να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία.
Η στήριξη του Πούτιν στον Άσαντ είναι «πολύ κακή για τη Ρωσία» και «πολύ κακή για την ανθρωπότητα», σημείωσε ο Tραμπ, προσθέτοντας πως χωρίς αυτή «δεν θα υπήρχε πρόβλημα τώρα».

Γιατί επιτέθηκε στη Συρία

Χαρακτηρίζοντας τον Άσαντ ως «ζώο» ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε, πως οι εικόνες των παιδιών να πεθαίνουν από τη χημική επίθεση, ήταν αυτές που τον ώθησαν στην απόφαση για τα πυραυλικά πλήγματα εναντίον του συριακού καθεστώτος.

Είχαν προηγηθεί οι επικρίσεις της Μόσχας προς την αμερικανική κυβέρνηση.Η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «πρωτόγονους» και αδέξιους χειρισμούς στο ζήτημα της Συρίας.

Σχετικά άρθρα