Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη σκιά της αμερικανικής επίθεσης στη Συρία το τετ α τετ Τίλερσον – Λαβρόφ

Στη σκιά της αμερικανικής επίθεσης στη Συρία το τετ α τετ Τίλερσον – Λαβρόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Μόσχα, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρεξ Τίλερσον, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Την επιθυμία του να αξιοποιήσει τις συνομιλίες στη Μόσχα για να καταλάβει γιατί η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν μεγάλες διαφορές, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντάς του ότι θα επιδιώξει να βρει τρόπο να γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές.

Μιλώντας κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον Λαβρόφ, ο Τίλερσον είπε πως προσβλέπει σε μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση και πως οι γραμμές επικοινωνίας της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα θα παραμείνουν πάντα ανοικτές.

Ο Λαβρόφ από την πλευρά του, τόνισε πως είναι σημαντικό να μην επιτραπεί μια επανάληψη των αεροπορικών πληγμάτων των ΗΠΑ στη Συρία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε πως τα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης την περασμένη εβδομάδα ήταν παράνομα.

Πρόσθεσε πως αναμένει ότι θα έχει έντιμες και ειλικρινείς συζητήσεις με τον Τίλερσον για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας.

Σχετικά άρθρα