Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To υπερσύγχρονο σεισμογραφικό Ramform Hyperion για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

To υπερσύγχρονο σεισμογραφικό Ramform Hyperion για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κύπρος, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Ένα υπερσύγχρονο σεισμογραφικό σκάφος, το Ramform Hyperion, το οποίο θα πραγματοποιεί σεισμογραφικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ θα έχει στη διαθεσή της τις επόμενες ημέρες η Κυπριακή Δημοκρατία.

Το σεισμόγραφικό σκάφος έρχεται κατευθείαν από ναυπηγείο της Mitsubishi στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας και τις δοκιμές στη Σιγκαπούρη, και σκοπός του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», είναι να συμπληρώσει την περιοχή, που περιλαμβάνει οκτώ τεμάχια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, με τα τελευταίας τεχνολογίας τρισδιάστατα σεισμογραφικά.

Το σεισμογραφικό Ramform Hyperion αποκτήθηκε από τη νορβηγική PGS (Petroleum Geo Services) έναντι 270 εκατ. δολαρίων και μαζί με το Ramform Tethys, το οποίο πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες σεισμογραφικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, θεωρούνται τα δύο πιο σύγχρονα και ισχυρά σεισμογραφικά στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα 14 σεισμογραφικά καλώδια μήκους μέχρι και 10 χιλιομέτρων το κάθε ένα, καλύπτοντας κατά την πλεύση σεισμογραφική καταγραφή πλάτους 1.500 μέτρων.

Σχετικά άρθρα