Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σόιμπλε αποκαλύπτει τι θα ψήφιζε στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία

Ο Σόιμπλε αποκαλύπτει τι θα ψήφιζε στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Der Spiegel, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γαλλία, Γερμανία, Εκλογές, Εμανουέλ Μακρόν, Μαρίν Λεπέν, Φρανσουά Φιγιόν,

Την επιλογή που θα έκανε αν μπορούσε να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

«Πιθανόν να ψήφιζα Μακρόν. Ασκεί μια πολύ μεγάλη γοητεία», δήλωσε ο Σόιμπλε, τασσόμενος ευθέως κατά του ομοϊδεάτη του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου του αδελφού με τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες, γαλλικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Για την κράτηση στην Τουρκία του δημοσιογράφου της εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτσέλ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι «ένα μικρό βήμα» η άδεια που δόθηκε σε Γερμανό διπλωμάτη να τον επισκεφτεί στη φυλακή. Πάντως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και “θα κάνουμε τα πάντα για την αποφυλάκισή του”, συμπλήρωσε.

Ο Σόιμπλε εκτίμησε ότι η διαφορά στο τουρκικό δημοψήφισμα θα είναι μικρή και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο Ερντογάν θέλει να μετατρέψει το πολίτευμα σε δικτατορία.

«Αυτό προκύπτει από το σχέδιο μεταρρυθμίσεων του Συντάγματος και με ανησυχεί», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα