Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Έχουμε αποδείξεις για τη χημική επίθεση στη Συρία – Η Ρωσία καλύπτει τον Άσαντ

ΗΠΑ: Έχουμε αποδείξεις για τη χημική επίθεση στη Συρία – Η Ρωσία καλύπτει τον Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ισλαμιστές, Λευκός Οίκος, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Η αμερικανική κυβέρνηση διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία, ότι η Συρία βρίσκεται πίσω από τη χημική επίθεση εναντίον αμάχων στις 4/4/2017, σύμφωνα με τετρασέλιδο έγγραφο του Λευκού Οίκου, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Στο έγγραφο κατηγορείται η Ρωσία ότι, προσπαθεί να παράσχει κάλυψη στον σύμμαχό της Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ με μετατόπιση ευθυνών και διασπορά αμφιβολιών για τον πραγματικό υπαίτιο της επίθεσης.

Έγγραφο του Λευκού Οίκου περιέχει στοιχεία από δορυφορικές εικόνες και αναφορές από την περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ

Το έγγραφο περιέχει στοιχεία από δορυφορικές εικόνες και αναφορές από την περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ, όπου έγινε η επίθεση, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από τα θύματα τα οποία εκτέθηκαν στο αέριο σαρίν.

«Οι ΗΠΑ είναι σίγουρες ότι το συριακό καθεστώς πραγματοποίησε μια χημική επίθεση με όπλα, χρησιμοποιώντας το σαρίν, κατά του ίδιου του λαού του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο τετρασέλιδο έγγραφο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικαλέστηκε τη χημική επίθεση, προκειμένου να εξαπολύσει πυραυλικά πλήγματα εναντίον αεροπορικής βάσης από την οποία, σύμφωνα με την έκθεση, απογειώθηκαν τα συριακά αεροσκάφη, που κινήθηκαν εναντίον της Ιντλίμπ.

Μάλιστα Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν, πως η τετρασέλιδη έκθεση είναι τόσο αναλυτική και πειστική που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Στην έκθεση αυτή βασίστηκε η Ουάσιγκτον, προκειμένου να προχωρήσει στην πυραυλική επίθεση.

Στο τετρασέλιδο έγγραφο απαντάται κατά τις ΗΠΑ και ο ισχυρισμός της Ρωσίας, πως χημικό αέριο απελευθερώθηκε κατά λάθος από τον βομβαρδισμό συριακών αεροσκαφών εναντίον αποθήκης πυρομαχικών σε περιοχή, που ελέγχεται από τρομοκράτες.

Υπάρχει βίντεο, που αποδεικνύει πως η αεροπορική επιδρομή των συριακών αεροσκαφών δεν έγινε εναντίον κάποιας αποθήκης αλλά στη μέση του δρόμου, επισημαίνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Σχετικά άρθρα