Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Tραμπ έδωσε το “ΟΚ” για την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ

O Tραμπ έδωσε το “ΟΚ” για την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαυροβούνιο, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ντόναλντ Τραμπ, Ρωσία,

Το πράσινο φως για την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος, ώστε η βαλκανική αυτή χώρα να γίνει το 29ο μέλος της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
«Σήμερα, ο Πρόεδρος υπέγραψε το έγγραφο επικύρωσης του πρωτοκόλλου για την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ)», αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Η απόφαση ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη, παρά το γεγονός πως αρκετές φορές ο Tραμπ δείχνει απρόβλεπτος στις αποφάσεις του ενώ έχει χρησιμοποιήσει σκληρές εκφράσεις για το ΝΑΤΟ.

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία

Να σημειωθεί ότι, με την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ ανοίγει νέο πεδίο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, η οποία χαρακτηρίζει «πρόκληση» την εξέλιξη αυτή.

Ο Ρώσος ηγέτης, Βλαντιμίρ Πούτιν, αντιμετωπίζει τα Βαλκάνια ως ρωσική «σφαίρα επιρροής» και αντιδρά στην εξέλιξη αυτή.
Η υπογραφή Trump για την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ έπεσε μία μέρα πριν από τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, ΓενςΣτόλτεμπεργκ, στο Λευκό Οίκο.

Σχετικά άρθρα