Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι G7 δεν έδωσαν το ΟΚ στο βρετανικό αίτημα για νές κυρώσεις στη Ρωσία

Οι G7 δεν έδωσαν το ΟΚ στο βρετανικό αίτημα για νές κυρώσεις στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Μπόρις Τζόνσον, Ομάδα G7, Ρεξ Τίλερσον, Σύνοδος G7, Συρία, Τζιχαντιστές,

Δεν έγινε τελικά δεκτή από τους G7 η πρόταση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με αφορμή τη στάση της στη Συρία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των επτά παραδοσιακών βιομηχανικών κρατών του πλανήτη διερευνούσαν τη δυνατότητα για κοινή θέση στο ζήτημα του συριακού εμφυλίου, λίγο πριν ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον βρεθεί στη Μόσχα για να πείσει τους Ρώσους να εγκαταλείψουν τον σύμμαχό τους, πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Οι επτά συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει λύση στο συριακό με παραμονή του Άσαντ στην εξουσία, ωστόσο οι προτάσεις Τζόνσον για στοχευμένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν έγιναν δεκτές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και οικοδεσπότης της συνάντησης Αντζελίνο Αλφάνο τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να πιεστεί σε ό,τι αφορά τη στήριξή της στον Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά να μην απομονωθεί.

Σχετικά άρθρα