Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκότωσαν επτά τζιχαντιστές που σχεδίαζαν νέες επιθέσεις

Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκότωσαν επτά τζιχαντιστές που σχεδίαζαν νέες επιθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία, Χριστιανοί,

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες βρίσκεται η Αίγυπτος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησίες χριστιανών Κοπτών την Κυριακή, ενώ οι Αρχές ασφαλείας πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα για τον εντοπισμό τζιχαντιστών.

Χθες, Μεγάλη Δευτέρα, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου σκότωσαν επτά άτομα που φέρονται να ήταν «συμπαθούντες» του βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα, καθώς έπαιρναν μέρος σε μια συνάντηση, προκειμένου να απεργαστούν νέες επιθέσεις εναντίον μειονοτικών χριστιανών, όπως ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Το επεισόδιο έγινε σε μια ορεινή περιοχή κοντά στην πόλη Ασιούτ, στη νότια Αίγυπτο, όπου υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα χριστιανών.

Οι επτά φερόμενοι ως τζιχαντιστές σκοτώθηκαν αφού άνοιξαν πυρ εναντίον ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας που τους πλησίασαν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι ύποπτοι σκόπευαν να φτιάξουν βόμβες για να διαπράξουν νέες επιθέσεις εναντίον μειονοτικών χριστιανών στην περιοχή, κατά την ίδια πηγή.

Επίσης η ομάδα σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας και δικαστηρίων.

Κατά την ίδια πηγή, κατασχέθηκαν πυρομαχικά, όπλα, μια μοτοσικλέτα, βιβλία και έντυπα του Ισλαμικού Κράτους.

Από τους επτά νεκρούς, έχουν αναγνωριστεί οι τρεις και οι οποίοι καταζητούνταν από την ασφάλεια.

Σχετικά άρθρα