Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με θερμό επεισόδιο στην Κύπρο απείλησε ο Ακιντζί εάν αρχίσουν οι γεωτρήσεις τον Ιούλιο

Με θερμό επεισόδιο στην Κύπρο απείλησε ο Ακιντζί εάν αρχίσουν οι γεωτρήσεις τον Ιούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί, Υδρογονάνθρακες,

Δεν θα πρέπει να αναμένονται μονομερή βήματα από την τουρκοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα και αναμεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να επιδείξει αποφασιστικότητα και θέληση για λύση.

Ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα έχουν σημαντικό καθήκον στη νέα διαδικασία και ότι θα πρέπει να προβαίνουν σε διαμεσολαβητική διπλωματία ανάμεσα στις δύο πλευρές και στις εγγυήτριες δυνάμεις.

Είπε ακόμα πως εάν αρχίσουν γεωτρήσεις τον Ιούλιο, χωρίς να υπάρξει λύση, θα προκληθεί ένταση.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι “η τουρκοκυπριακή πλευρά ΔΕΝ θέλει διαιτησία και γραπτές επίσημες προτάσεις. Θέλουμε γεφυρωτικές απόψεις και προτάσεις” είπε.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, ανέφερε, θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με καλή θέληση και θα κάνει βήματα προς τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση της πολιτικής ισότητας.

Είπε δε ότι είναι σημαντικό η ελληνοκυπριακή πλευρά να προσέλθει με τη φιλοσοφία της ομοσπονδίας.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, ανέφερε, θα συμπεριφερθεί με λογική και ρεαλισμό, για να προσθέσει ότι η λογική των μηδενικών στρατευμάτων και μηδενικών εγγυήσεων δεν είναι ρεαλιστική ούτε λογική.

Το μέλλον, συνέχισε, δεν μπορεί να κτιστεί με προσεγγίσεις του παρελθόντος, όπως η ένωση, η διχοτόμηση και η προσάρτηση, ούτε και με αντιλήψεις περί μειοψηφίας και πλειοψηφίας, για να συμπληρώσει πως στην ομοσπονδία υπάρχει πολιτική ισότητα.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, είπε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα στη Βουλή διόρθωσαν το λάθος.

Σχετικά άρθρα