Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδικές εκτελέσεις δεκάδων αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη

Ομαδικές εκτελέσεις δεκάδων αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) διαπράττουν ομαδικές εκτελέσεις πολιτών στην πολιορκημένη Μοσούλη, με την κατηγορία ότι προσπαθούν να διαφύγουν από τις συνοικίες που ακόμα ελέγχει η οργάνωση στην πόλη.

Αυτόπτης μάρτυρας, όπως μεταδίδει η βρετανική Express, υποστήριξε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σφαγιάστηκαν από τους τζιχαντιστές στην τελευταία ομαδική εκτέλεση.

Οι τζιχαντιστές έχουν περιοριστεί στις βορειοδυτικές συνοικίες και στην παλιά πόλη της Μοσούλης.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές διαδίδουν στους πολιορκημένους αμάχους ότι ο ιρακινός στρατός θα τους σκοτώσει στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Όσοι όμως πολίτες δεν πείθονται από τις απειλές και αποφασίζουν να φύγουν, αναζητώντας ασφάλεια, εάν συλληφθούν από τους τρομοκράτες εκτελούνται.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι βρήκε έναν συγγενή του να κρέμεται νεκρός από κολόνα ηλεκτροδότησης στη συνοικία Τενέκ και μαζί του ήταν ακόμα τρεις κρεμασμένοι. Είχαν προσπαθήσει να φύγουν.

“Η εικόνα [των κρεμασμένων] ήταν σοκαριστική. Δεν μπορούσαμε να τους κατεβάσουμε και έμειναν εκεί για δύο ολόκληρες ημέρες”.

Μια γυναίκα, που τα κατάφερε κι έφτασε στις γραμμές του ιρακινού στρατού, είπε:

“Πήραν τις βαλίτσες μας και τις έψαχναν, νομίζοντας ότι είχαμε πάνω μας χρυσό ή χρήματα και όσο ήταν απασχολημένοι με το ψάξιμο καταφέραμε να τους ξεφύγουμε μέσα στο σκοτάδι”.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσε ότι μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη σκοτώθηκαν 140 άμαχοι ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Οι τζιχαντιστές θέλουν να κρατήσουν τους αμάχους πάση θυσία στα σπίτια τους ως ανθρώπινες ασπίδες. Όσο υπάρχουν άμαχοι δεν μπορούν να εξαπολυθούν μαζικά αεροπορικά πλήγματα που θα τους εξολοθρεύσουν.

Σχετικά άρθρα