Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρεξ Τίλερσον: “Στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία απαιτείται και ο Μπασάρ Αλ Άσαντ”

Ρεξ Τίλερσον: “Στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία απαιτείται και ο Μπασάρ Αλ Άσαντ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρεξ Τίλερσον, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τη συντριβή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και έπειτα τη σταθεροποίηση της Συρίας έθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον ως βασικές προτεραιότητες των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στο CBS, που θα μεταδοθεί την Κυριακή, ο Τίλερσον ανέφερε ότι με τη συντριβή του Ισλαμικού Κράτους και την εξάλειψη του αυτοανακηρυχθέντος «χαλιφάτου» θα εκριζωθεί ή τουλάχιστον θα μειωθεί μια απειλή που θέτει η τζιχαντιστική οργάνωση όχι μόνο ενάντια στις ΗΠΑ, αλλά και ενάντια «στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

«Μόλις η απειλή που θέτει το Ισλαμικό Κράτος μειωθεί ή εξαλειφθεί, πιστεύω ότι θα μπορούμε να στρέψουμε την προσοχή μας απευθείας στην σταθεροποίηση της κατάστασης στην Συρία», σημείωσε ο Τίλερσον, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα κατορθώσει «να αποτρέψει τη συνέχιση του εμφυλίου πολέμου και να φέρει τις αντιμαχόμενες πλευρές στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) για να ξεκινήσει η διαδικασία των πολιτικών συζητήσεων».

Όπως διευκρίνισε, οι συνομιλίες αυτές απαιτούν και τη συμμετοχή του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και των συμμάχων του.

«Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα επιλέξει να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο υποστηρίζοντας την εκεχειρία, μέσα από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα αυτής στην Αστάνα, αλλά και στη Γενεύη», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Παράλληλα, επέμεινε πως δεν ανησυχεί για πιθανά ρωσικά αντίποινα έπειτα από την επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση της Συρίας.

«Οι Ρώσοι δεν ήταν ποτέ ο στόχος σε αυτή την επίθεση», τόνισε.

Σχετικά άρθρα