Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Ιράν: “Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις γιόρτασαν την αμερικανική επίθεση στη Συρία”

Πρόεδρος Ιράν: “Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις γιόρτασαν την αμερικανική επίθεση στη Συρία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμιστές, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάν Ροχανί,

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κατηγόρησε τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ότι βοηθά τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, ζήτησε τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για τη φερόμενη χημική επίθεση στη Χαν Σεϊχούν και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι οι πυραυλικές επιθέσεις που γίνονται ως απάντηση κινδυνεύουν να κλιμακώσουν τον εξτρεμισμό στην περιοχή.

«Αυτός ο κύριος που ανέλαβε την εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες διατεινόταν ότι ήθελε να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, αλλά όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία γιόρτασαν μετά την αμερικανική επίθεση», ανέφερε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έπληξαν την Παρασκευή τα ξημερώματα στρατιωτικό αεροδρόμιο της Συρίας σε απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε την Τρίτη στην περιοχή Χαν Σεϊχούν την οποία ελέγχουν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Το Ιράν, το οποίο στηρίζει οικονομικά και στρατιωτικά τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ είχε ήδη καταδικάσει την Παρασκευή την αμερικανική επίθεση εναντίον της αεροπορικής βάσης Αλ Σαϊράτ.

Σε μήνυμά του στο Twitter για τις πυραυλικές επιθέσεις, o Ροχανί έγραψε:

«Καλώ τον κόσμο να απορρίψει τέτοιου είδους πολιτικές που μόνο καταστροφή και κίνδυνο φέρνουν στην περιοχή και στον πλανήτη.

»Η επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Αλ Σαϊράτ ενισχύει τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία στην περιοχή, την παγκόσμια ανομία και αστάθεια, και πρέπει να καταδικαστεί».

Οι Ιρανοί αξιωματούχοι επέμειναν στο γεγονός ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού είχε προχωρήσει στον χημικό αφοπλισμό της, κάτι το οποίο δεν ισχύει, σύμφωνα με αυτούς, για τις ένοπλες οργανώσεις ισλαμιστών και τους τζιχαντιστές.

Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι μετά την αμερικανική επίθεση εναντίον της Συρίας, το Ιράν οφείλει να «προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο».

«Δεν ξέρουμε τι ετοιμάζουν οι νέοι ηγέτες των ΗΠΑ για την περιοχή», τόνισε.

Σχετικά άρθρα