Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ σε Τίλερσον: “Τι κάνετε; Βομβαρδίζετε εκείνους που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος;”

Λαβρόφ σε Τίλερσον: “Τι κάνετε; Βομβαρδίζετε εκείνους που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος;”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ρεξ Τίλερσον, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Την πρώτη τους τηλεφωνική συνομιλία μετά την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία είχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Λαβρόφ είπε στον Αμερικανό υπουργό ότι τα πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον της συριακής κυβέρνησης «εξυπηρετούν την τρομοκρατία».

Επισήμανε στον Ρεξ Τίλερσον ότι το να επιτίθεται κανείς «εναντίον μιας χώρας που πολεμά την τρομοκρατία απλά εξυπηρετεί την τρομοκρατία» και «δημιουργεί απειλές για την ασφάλεια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

Επιπλέον, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας, ότι δηλαδή οι κατηγορίες που θέλουν τη συριακή κυβέρνηση υπεύθυνη για την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της Χαν Σεϊχούν στην κατεχόμενη από την Αλ Κάιντα επαρχία Ιντλίμπ, «δεν συνάδουν με την πραγματικότητα».

Ο Ρεξ Τίλερσον αναμένεται να επισκεφθεί τη Μόσχα την 11η και 12η Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι από τον βομβαρδισμό την Παρασκευή τα ξημερώματα του στρατιωτικού αεροδρομίου Σαϊράτ και μετά, ο Λευκός Οίκος κρατά χαμηλούς τόνους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε να τον χειροκροτούν απγκοσμίως όλοι εκείνοι που που χυδαία τον καθύβριζαν, ενώ όσοι τον στήριξαν διαφωνούν σιωπηλά ή καταγγέλλουν την επιθετική του ενέργεια.

Οι θεωρίες γιατί διέταξε την επίθεση, δίχως καν να περιμένει πρώτα να εξακριβωθεί τι πραγματικά συνέβη, ποικίλουν:

α) Τον παρέσυραν οι Ισραηλινοί, που έχουν προηγούμενα με τον Άσαντ και φοβούνται τη διείσδυση του Ιράν στη Συρία, β) βομβάρδισε για να στείλει μήνυμα ότι “δεν τον κρατά” ο Πούτιν, γ) πήγε η κόρη του Ιβάνκα, με δάκρυα στα μάτια, του έδειξε στο Twitter τις φωτογραφίες με τα νεκρά παιδάκια και είπε “σε παρακαλώ μπαμπά μου, σκότωσε τους κακούς” κι εκείνος το έκανε, δ) ήταν “μούφα” χτύπημα αφού το αεροδρόμιο μέσα σε λίγες ώρες λειτουργούσε ξανά.

Αυτά είναι ορισμένα από όσα ακούγονται, φανταζόμαστε ότι κυκλοφορούν κι άλλα…

Σχετικά άρθρα