Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Υστερία” έπαθε η τουρκική εφημερίδα Aksam από τις καταγγελίες στον ALPHA για τις σχέσεις Ερντογάν-ISIS

“Υστερία” έπαθε η τουρκική εφημερίδα Aksam από τις καταγγελίες στον ALPHA για τις σχέσεις Ερντογάν-ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Υστερία έπαθε η τουρκική εφημερίδα Aksam από την εμφάνιση στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA του Αχμέτ Αϋλά, πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της τουρκικής Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεργαζόταν με το Ισλαμικό Κράτος.

Με τον τίτλο «Προπαγάνδα για τη FETÖ στην ελληνική τηλεόραση», εφημερίδα αναφέρει ότι κάποιος ονόματι Αχμέτ Περντέ, μέλος της FETÖ [δηλαδή της υποτιθέμενης “τρομοκρατικής οργάνωσης” του Φετουλάχ Γκιουλέν], μίλησε σε ζωντανή μετάδοση, για 24 λεπτά, στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, και αναφερόμενος στον Πρόεδρο Ερντογάν, ζήτησε να επιχειρηθεί η ανατροπή του.

Συγκεκριμένα, γράφει η τουρκική εφημερίδα, ο Περντέ υποστήριξε ότι η Τουρκία στηρίζει την οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τόνισε: “Ο Ερντογάν είναι υποστηρικτής της ISIS. Ανατρέψτε τον τάχιστα”, ενώ αναφερθείς στους φερόμενους «προδότες» που διέφυγαν στην Ελλάδα, τους χαρακτήρισε «πραγματικούς ήρωες», τονίζει η τουρκική εφημερίδα.

Τι μετέδωσε ο ALPHA:

«Η τουρκική αστυνομία είχε λάβει σαφείς εντολές από την Άγκυρα να μην σταματά ξένους μαχητές», σχολίασε ο κ. Αϋλά.

«Είχα διαταχθεί να φυλάω τα μέλη του ISIS 24 ώρες το 24ωρο ώστε άλλοι τρομοκράτες να μην τους βλάψουν»

Στη συνέχεια, το πρώην στέλεχος της Αστυνομίας ανέφερε πως «όταν εργαζόμουν ως επικεφαλής δημόσιας τάξης, πολλοί μαχητές του ISIS που είχαν τραυματιστεί στη Συρία μεταφέρονταν στη Σανλιούρφα και το Γκαζιαντέπ για ιατρική περίθαλψη», ενώ συμπλήρωσε πως «είχα διαταχθεί να φυλάω τα μέλη του ISIS 24 ώρες το 24ωρο ώστε άλλοι τρομοκράτες να μην τους βλάψουν».

Ο Αχμέτ Αϋλά συνέχισε με άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία:

«Από τα μέσα του 2016 υπήρξε μία πλήρης συνεργασία του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος. Κάποιες φορές έμμεσα και κάποιες φορές άμεσα», ενώ είπε επίσης πως «όλα τα εκρηκτικά κατασκευάζονταν με ύλες που μεταφέρονταν από την Τουρκία. Το είδα αυτό με τα μάτια μου».

Δείτε και το βίντεο:

Σχετικά άρθρα