Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ισλαμιστές ευγνωμονούν τον Ντόναλντ Τραμπ που βομβάρδισε τη συριακή βάση

Οι ισλαμιστές ευγνωμονούν τον Ντόναλντ Τραμπ που βομβάρδισε τη συριακή βάση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζιχαντιστές,

Η συριακή ισλαμιστική αντιπολίτευση και ένοπλοι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές χαιρέτισαν την Παρασκευή το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ σε βάση της συριακής πολεμικής αεροπορίας, με τον αρχιδιαπραγματευτή των Σύρων ισλαμιστών να συμπληρώνει ότι «δεν φτάνει μόνο ένα χτύπημα».

Το πλήγμα των ΗΠΑ, κατ’ εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη βάση Σαϊράτ στην κεντρική Συρία, ήταν η πρώτη στρατιωτική κίνηση της Ουάσιγκτον κατά του συριακού καθεστώτος εδώ και έξι χρόνια, από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στην αραβική χώρα.

«Το να χτυπά κανείς μία αεροπορική βάση δεν είναι αρκετό, υπάρχουν 26 βάσεις από τις οποίες στοχοποιούνται άμαχοι», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλούς, στέλεχος της πολιτικής πτέρυγας του Στρατού του Ισλάμ, μιας “μετριοπαθούς” τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να σώσει τον συριακό λαό από τα νύχια του δολοφόνου Μπασάρ και των συμμάχων του», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των ισλαμιστών.

«Το αμερικανικό χτύπημα ενάντια στα δολοφονικά εργαλεία του Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι το πρώτο βήμα στο σωστό μονοπάτι της μάχης κατά της τρομοκρατίας και ελπίζουμε να συνεχιστεί», δήλωσε ο Ισάμ Ραές, εκπρόσωπος της φιλότουρκης ισλαμιστής οργάνωσης «Νότιο Μέτωπο» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

«Κατά τη γνώμη μου, το μήνυμα είναι πολιτικό και έχει φτάσει και γίνει κατανοητό από τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Ο συνταγματάρχης Αχμέντ Οσμάν της ισλαμιστικής τουρκμενικής παραστρατιωτικής οργάνωσης μισθοφόρων της Τουρκίας “Σουλτάνος Μουράντ”, από την πλευρά του, τόνισε ότι «καλωσορίζουμε κάθε ενέργεια που θα θέσει ένα τέλος στο καθεστώς που διαπράττει τα χειρότερα εγκλήματα στην ιστορία».

Τέτοιες “δόξες” ο Ντόναλντ Τραμπ να τον υμνούν και ευγνωμονούν οι τζιχαντιστές, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα.

Σχετικά άρθρα