Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μην ψηφίσετε εξτρεμιστικά κόμματα, λένε Σουλτς και Γιούνκερ

Μην ψηφίσετε εξτρεμιστικά κόμματα, λένε Σουλτς και Γιούνκερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωεκλογές 2014, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σουλτς,

Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές και με τις δημοκοπήσεις να δείχνουν άνοδο των κομμάτων της ακροδεξιάς, δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν προσπαθούν να αποτρέψουν τους πολίτες της ΕΕ να ψηφίσουν εξτρεμιστικά πολιτικά κόμματα.

«Αν εκλεγόμουν πρόεδρος της επιτροπής μόνο επειδή οι εξτρεμιστές ψήφισαν για εμένα, θα παραιτούμουν από τη θέση», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκλογικής συζήτησης που μεταδόθηκε από τον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD. «Δεν θα εκλεχθώ από φασίστες, ρατσιστές, από όσους τάσσονται εναντίον ανθρώπων επειδή δεν τους συμπαθούν», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο υποψήφιος Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος προέτρεψε τους συμπατριώτες του να προσέλθουν στις κάλπες, ώστε να εμποδίσουν το ακροδεξιό Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα να κερδίσει έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο. «Πιστεύω ότι αποτελεί καθήκον όσων πιστεύουν στη δημοκρατία στη Γερμανία να εξασφαλίσουν με την ψήφο τους ότι οι προπαγανδιστές της ιδεολογίας του Αδόλφου Χίτλερ δεν θα σπιλώσουν το όνομα της Γερμανίας στο Ευρωκοινοβούλιο», δήλωσε ο Σούλτς.

Ο Γιουνκερ και ο Σουλτς είναι οι δύο υποψήφιοι τους οποίους έχουν προτείνει τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα του τρέχοντος Ευρωκοινοβουλίου και συνεπώς θεωρούνται επικρατέστεροι για τη θέση, όπως μεταδίδει το DPA.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης, οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε θέματα όπως η ανεργία, η πρόληψη των υπερβολικών ρυθμίσεων και η ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Ωστόσο, αμφότεροι εξέφρασαν το σκεπτικισμό τους σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα