Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Πεντάγωνο παίρνει τα μέτρα του για πιθανή πυραυλική επίθεση από τη Βόρεια Κορέα

Το Πεντάγωνο παίρνει τα μέτρα του για πιθανή πυραυλική επίθεση από τη Βόρεια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πεντάγωνο,

Το θερμόμετρο στις σχέσεις των ΗΠΑ με το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ στη Βόρεια Κορέα ανεβαίνει επικίνδυνα, γεγονός που καθιστά απαραίτητη, σύμφωνα με την αμερικανική ηγεσία, τη δοκιμή του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων κρίσεων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής στρατιωτικής ηγεσίας, το Πεντάγωνο θα προχωρήσει σε δοκιμή του αντιπυραυλικού του συστήματος μετά από πολλά χρόνια, ώστε να καταγραφούν τυχόν ατέλειες και να είναι έτοιμος προς χρησιμοποίηση, αν αυτό καταστεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αμερικανικές υπηρεσίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο επίθεσης από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, το οποίο απειλεί ευθέως την Ουάσιγκτον.

Το αμυντικό σύστημα του Πενταγώνου αποτελείται από μία «αντιπυραυλική ομπρέλα» και υποστηρίζεται από αεροπορικές βάσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σε σημεία που μπορούν να προσφέρουν άμεση αντίδραση.

Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, παρ’ ότι οι πιθανότητες να προβεί σε μία τόσο ριψοκίνδυνη κίνηση ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι αμελητέα.

Παρόλα αυτά, η Πιονγκγιάνγκ απειλεί τις ΗΠΑ αν παρεμβληθούν στα γυμνάσια που διεξάγει και στις δοκιμές πυραύλων, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη έτοιμος να παρέμβει μονομερώς, αν οι συζητήσεις με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζιπίνγκ, τον οποίο φιλοξενεί στο εξοχικό του στη Φλόριντα, δεν ευοδωθούν.

Σχετικά άρθρα