Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλες απώλειες για το Ισλαμικό Κράτος στη Ντέιρ Αλ Ζουρ – Ο στρατός της Συρίας στην αντεπίθεση

Μεγάλες απώλειες για το Ισλαμικό Κράτος στη Ντέιρ Αλ Ζουρ – Ο στρατός της Συρίας στην αντεπίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μεγάλες απώλειες υπέστη τη Δευτέρα το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ ύστερα από σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν οι Σύροι στρατιώτες.

Τουλάχιστον 60 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν σε επίθεση του στρατού με στόχο την ανακατάληψη του νεκροταφείου της πόλης, που το Ισλαμικό Κράτος έχει μετατρέψει σε οχυρό του.

Άνδρες από τη 104η αερομεταφερόμενη μεραρχία της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς και από τη 3η και 7η μεραρχίες, υποστηριζόμενοι από παραστρατιωτικούς φιλοκυβερνητικούς πολιτοφύλακες της φυλής Σαϊτάτ, προέλασαν 400 μέτρα προς το αεροδρόμιο της Ντέιρ Αλ Ζουρ, το οποίο παραμένει υπό κυβερνητικό έλεγχο αλλά έχει αποκοπεί από την πολιορκημένη πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ αφού το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την ενδιάμεση περιοχή τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με συριακά Μέσα, οι τζιχαντιστές αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση του στρατού και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο τις σημαντικές απώλειες που υπέστησαν όσο και το έδαφος που έχασαν.

Την Τρίτη, σε μάχες στην ίδια περιοχή του νεκροταφείου, σκοτώθηκαν ακόμα 25 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και 35 τραυματίστηκαν, ενώ καταστράφηκε και ένα τανκ Τ-72 που είχαν οι τρομοκράτες στην κατοχή τους.

Πλέον η απόσταση που χωρίζει τους στρατιώτες που αποτελούν τη φρουρά της πόλης από τους συναδέλφους τους που είναι αποκομμένοι στο αεροδρόμιο της πόλης είναι περίπου στο ένα χιλιόμετρο.

Η Ντέιρ Αλ Ζουρ είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης ανατολικής επαρχίας της Συρίας. Το Ισλαμικό Κράτος την πολιορκεί εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο ο συριακός στρατός έχει καταφέρει να την κρατήσει.

Μέσα στην πόλη βρίσκονται πολιορκημένοι περίπου 85.000 κάτοικοι, οι οποίοι ανεφοδιάζονται με τρόφιμα και φάρμακα από ρίψεις που κάνουν με αλεξίπτωτα ρωσικά και συριακά αεροπλάνα.

Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στην πόλη από το 2014 και έχει θυσιάσει χιλιάδες τζιχαντιστές για να την καταλάβει. Η πόλη έχει τεθεί σε πλήρη πολιορκία από το 2015.

Ολόγυρα από την πολιορκημένη Ντέιρ Αλ Ζουρ, ολόκληρη η επαρχία της ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε τον πολεμικό χάρτη της πολιορκίας:

Με κόκκινο χρώμα είναι οι περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Δυτικά είναι οι συνοικίες της πόλης και μέρος της υπαίθρου υπό κυβερνητικό έλεγχο. Ανατολικά το αεροδρόμιο που επίσης παραμένει υπό κυβερνητικό έλεγχο. Ανάμεσα βρίσκεται το νεκροταφείο και οι συνοικίες της Ντέιρ Αλ Ζουρ που καταλήφθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιανουάριο. Στόχος της φρουράς της πόλης είναι να ανακαταλάβει το νεκροταφείο για να συνδέσει το αεροδρόμιο ξανά με τις πολιορκημένες συνοικίες και στη συνέχεια να εκδιωχθούν οι τρομοκράτες και από την υπόλοιπη πόλη.

Σχετικά άρθρα