Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόναλντ Τουσκ: Οι δρόμοι της παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη θα μείνουν κλειστοί

Ντόναλντ Τουσκ: Οι δρόμοι της παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη θα μείνουν κλειστοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλγαρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ντόναλντ Τουσκ, Πρόσφυγες, Ρούμεν Ράντεφ,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να παραμείνει προσηλωμένη στη συμφωνία [για το προσφυγικό] με την Τουρκία για να αναχαιτίσει τη ροή προσφύγων και μεταναστών προς το ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ από τη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο Ντόναλντ Τουσκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρουμέν Ράντεφ, χαιρέτισε τις προσπάθειες της Σόφιας για την ενίσχυση της ασφάλειας στα νοτιοανατολικά σύνορα με την Τουρκία για να εμποδισθεί η διέλευση προσφύγων και μεταναστών και έσπευσε να διαβεβαιώσει τη Σόφια ότι οι Βρυξέλλες θα χορηγήσουν επιπλέον χρηματοδότηση εάν η κατάσταση στο προσφυγικό επιδεινωθεί.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τους δρόμους της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή κλειστούς.

»Παραμένουμε προσηλωμένοι στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας.

»Η Ε.Ε. τηρεί τις δεσμεύσεις της, ακριβώς όπως περιμένει από την Τουρκία να συνεχίσει να τηρεί το δικό της μέρος της συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τούσκ.

«Εάν υπάρξουν περαιτέρω δυσκολίες στα σύνορα της Βουλγαρίας, η Ε.Ε. έχει ήδη προγραμματίσει έκτακτη χρηματοδότηση και παραμένει έτοιμη να αντιδράσει γρήγορα για να στηρίξει την Βουλγαρία», πρόσθεσε.

Η Βουλγαρία έχει εκφράσει ανησυχίες για πιθανή νέα εισροή προσφύγων και μεταναστών εάν οξυνθεί η ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ένωση.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας να αναπτύξουμε σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία.

»Την ίδια στιγμή, η αύξηση της έντασης ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για την Βουλγαρία», δήλωσε από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρουμέν Ράντεφ.

Σχετικά άρθρα