Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν, Ολάντ και Μέρκελ μίλησαν τηλεφωνικώς για Ουκρανία και τζιχαντιστές

Πούτιν, Ολάντ και Μέρκελ μίλησαν τηλεφωνικώς για Ουκρανία και τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βλάντιμιρ Πούτιν, Γαλλία, Γερμανία, Ισλαμιστές, Ουκρανία, Ρωσία, Τζιχαντιστές, Φρανσουά Ολάντ,

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας, Βλάντιμιρ Πούτιν και Φρανσουά Ολάντ αντίστοιχα, καθώς και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν εντός της Τρίτης να επισπεύσουν την ανταλλαγή δεδομένων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Οι τρεις ηγέτες συνομίλησαν μετά τη φονική βομβιστική επίθεση σε συρμό του Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής πόλης, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 50.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι τρεις ηγέτες συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στην Ουκρανία και την εκεχειρία του Πάσχα που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου.

Γερμανική κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι «η κ. Μέρκελ κάλεσε τον κ. Πούτιν να χρησιμοποιήσει την επιρροή που ασκεί στους φιλορώσους αποσχιστές της ανατολικής Ουκρανίας (ώστε να διατηρηθεί η εκεχειρία της 1ης Απριλίου)».

Το Κρεμλίνο πρόσθεσε ότι οι κ.κ. Πούτιν και Ολάντ και η κ. Μέρκελ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους για το ουκρανικό.

Σχετικά άρθρα