Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί πήγε στο Ιράκ ο γαμπρός του Τραμπ

Γιατί πήγε στο Ιράκ ο γαμπρός του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λευκός Οίκος, Νούρι αλ Μαλίκι, Ντόναλντ Τραμπ, Τζιχαντιστές,

Στο Ιράκ βρίσκεται ο ανώτατος σύμβουλος του Λευκού Οίκου και γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Όπως ανακοίνωσε στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης, τον Κούσνερ συνοδεύει στο Ιράκ ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Μιλώντας ανώνυμα, το στέλεχος είπε ότι ο Κούσνερ ήθελε να δει το Ιράκ με τα ίδια του τα μάτια και να εκδηλώσει την υποστήριξή του στην ιρακινή κυβέρνηση.

Ο αξιωματούχος έκανε την δήλωση απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα σε άλλα μέσα, μεταξύ τους και σε ένα tweet από δημοσιογράφο της εφημερίδας New York Times.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ Αλ Αμπάντι συνάντησε τον Τραμπ για πρώτη φορά στις 20 Μαρτίου και δήλωσε ότι είχε λάβει την επιβεβαίωση μεγαλύτερης υποστήριξης από την Αμερική στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά είχε προειδοποιήσει ότι δε θα αρκούσε η στρατιωτική βοήθεια.

Ο Τραμπ ανέλαβε την προεδρία στις 20 Ιανουαρίου, υποσχόμενος να εξολοθρεύσει τους τζιχαντιστές που είχαν καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας το 2014.

Σχετικά άρθρα