Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν και σκότωσαν τον αρχηγό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν και σκότωσαν τον αρχηγό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σκότωσε τον αρχηγό προπαγάνδας των τζιχαντιστών, Ιμπραήμ Αλ Ανσάρι.

Ο Ιμπραήμ Αλ Ανσάρι σκοτώθηκε στις 25 Μαρτίου από αεροπορικό χτύπημα στο βόρειο Ιράκ.

“Ο Ιμπραήμ Αλ Ανσάρι, αξιωματούχος προπαγάνδας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τέσσερις συνεργάτες του σκοτώθηκαν από αεροπορικό χτύπημα του Συνασπισμού στις 25 Μαρτίου στην περιοχή Αλ Καΐμ στο Ιράκ”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο φόνος του Ανσάρι θεωρείται μεγάλη απώλεια για την εξτρεμιστική οργάνωση, αφού αυτός κινούσε όλα τα νήματα της προπαγάνδας που αποσκοπούσε στη στρατολόγηση νέων μελών, ακόμα και μικρών παιδιών.

“Ο Αλ Ανσάρι ήταν ο επικεφαλής της παραγωγής και διάδοσης της προπαγάνδας που καθοδηγούσε, ενθάρρυνε και διέταζε τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως και τη στρατολόγηση ξένων εθελοντών”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζόσεφ Σκρόκα, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του Συνασπισμού.

“Προωθούσε τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια σε Αμερικανούς και Τούρκους πολίτες και έκανε πλύση εγκεφάλου σε μικρά παιδιά για να διαδίδουν το βαρβαρικό μήνυμα του ISIS. Η προπαγάνδα του ενθάρρυνε τους οπαδούς του ISIS να πραγματοποιούν επιθέσεις [μοναχόλυκων] με μαχαίρια, με οχήματα και εμπρηστικές επιθέσεις ενάντια σε Αμερικανούς και άλλους Δυτικούς πολίτες”, είπε επίσης ο συνταγματάρχης.

“Αυτό το χτύπημα θα σταματήσει την ικανότητα του ISIS να παράγει προπαγάνδα, τρομοκρατική προπαγάνδα τόσο στην περιοχή [Μέση Ανατολή] όσο και στην πατρίδα μας και επίσης έσπασε τις γραμμές επικοινωνίες μεταξύ μελών του Ισλαμικού Κράτους”.

Τις τελευταίες ημέρες σκοτώθηκαν ακόμα δύο σημαντικοί ηγέτες της οργάνωσης. Ο Σάλεμ Σάλμι Αλ Χαμαντίν, αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο, και ο Αγιάντ Αλ Τζουμαϊλί, δεύτερος στην ιεραρχία μετά τον “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Σχετικά άρθρα