Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απόρρητη έκθεση της Europol “βλέπει” χάος στα Σκόπια και πιθανό διαμελισμό

Απόρρητη έκθεση της Europol “βλέπει” χάος στα Σκόπια και πιθανό διαμελισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Ευρωπαϊκή Ένωση, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ακυβερνησία, χάος και διαίρεση των Σκοπίων προβλέπει απόρρητη έκθεση της Europol, που προκαλεί ανησυχία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), σύμφωνα με δημοσίευμα του Secret της εφημερίδας “Παραπολιτικά”.

Η αρμόδια κοινοτική επίτροπος, Φεντερίκα Μογκερίνι, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί για εξελίξεις που μπορεί να βάλουν «φωτιά» σε ολόκληρη την περιοχή, εμπλέκοντας στην κρίση των Σκοπίων την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Η έκθεση αναφέρει ότι για πρώτη φορά εμφανίστηκαν μεσαία άρματα μάχης στο Τέτοβο, μια πόλη στην οποία κυριαρχεί το αλβανικό στοιχείο, προβλέποντας ότι είναι ζήτημα χρόνου να ξεσπάσει σύγκρουση, η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον διαμελισμό των Σκοπίων.

Οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση, γιατί σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Στα Σκόπια δραστηριοποιούνται και εκατοντάδες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, οι οποίες επηρεάζονται άμεσα.

Σχετικά άρθρα