Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε ο προφυλακισμένος ανταποκριτής της Die Welt

Στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε ο προφυλακισμένος ανταποκριτής της Die Welt
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Welt, Γερμανία, Δημοσιογράφοι, Δικαιοσύνη, Ελευθερία Τύπου, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λογοκρισία, Ντενίζ Γιουτζέλ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας προσέφυγαν oi δικηγόροι του Ντενίζ Γιουτζέλ, του ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, ο οποίος κρατείται στις τουρκικές φυλακές με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα, οι δικηγόροι ζήτησαν την αποφυλάκιση του πελάτη τους επικαλούμενοι το δικαίωμά του σε μια «δίκαιη δίκη», τον «σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας», την «ελευθερία της έκφρασης», την «ελευθερία της επικοινωνίας» και την «προστασία έναντι της δυσφήμισης».

Σύμφωνα με τη Welt οι πιθανότητες επιτυχίας της προσφυγής μοιάζουν «αβέβαιες».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της, αφότου εκδηλώθηκε η απόπειρα να ανατραπεί με στρατιωτικό πραξικόπημα η τουρκική κυβέρνηση την 15η Ιουλίου 2016, την οποία ακολούθησαν αλλεπάλληλα κύματα εκκαθαρίσεων που έπληξαν την αντιπολίτευση, τη Δικαιοσύνη και τον Τύπο, το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί υπέρ της απελευθέρωσης κανενός προσώπου που έχει προφυλακιστεί.

Ο δημοσιογράφος, που έχει τουρκική και γερμανική υπηκοότητα τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση την 27η Φεβρουαρίου και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «τρομοκρατική» προπαγάνδα και υποκίνηση μίσους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον κατηγόρησε ότι ανήκει στο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα και ότι είναι «Γερμανός πράκτορας».

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «παραλογισμό» και η υπόθεση προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα