Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κιλιτσντάρογλου: “Η Ελβετία να παραδώσει τους διαδηλωτές που “σημάδεψαν” τον Ερντογάν στην Τουρκία”

Κιλιτσντάρογλου: “Η Ελβετία να παραδώσει τους διαδηλωτές που “σημάδεψαν” τον Ερντογάν στην Τουρκία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέρνη, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ελβετία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Στην Τουρκία παράφρονες δεν είναι μόνο οι ισλαμιστές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι όλο το πολιτικό σύστημα.

Ο αρχηγός της κεμαλικής – κοσμικής και μάλιστα κεντροαριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όταν δεν ασκεί “δριμεία” κριτική στον Ερντογάν, κατηγορώντας τον ότι επέτρεψε στην Ελλάδα να “καταλάβει στρατιωτικά” 18 νησιά τουρκικά νησιά στο Αιγαίο από το… 2004 μέχρι σήμερα, ζητά από ευρωπαϊκές χώρες να παραδώσουν διαδηλωτές στην Τουρκία.

Αναφερόμαστε σε αυτά που λέει ο Κιλιτσντάρογλου για να μην υπάρχει η παραμικρή ψευδαίσθηση στην ελληνική κοινή γνώμη ότι εάν “φύγει” ο Ερντογάν θα έρθουν στη θέση του οι “νορμάλ”.

Το περασμένο Σάββατο, σε διαδήλωση Κούρδων στη Βέρνη της Ελβετίας, εμφανίστηκε ένα πανό που απεικόνιζε τον Ερντογάν να σημαδεύεται από όπλο και αναγράφονταν: «Σκότωσε τον Ερντογάν με το δικό του όπλο».

Ο Ερντογάν που είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει “συμβόλαιο” δολοφονίας του, έπαθε κρίση: «Πήραν την φωτογραφία μου και πάνω στο κεφάλι μου είναι στραμμένο ένα περίστροφο. Μπορεί κανείς να το διανοηθεί; Μιλάμε για την Ελβετία!», δήλωσε το Σάββατο.

Την Κυριακή το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρέσβη της Ελβετίας στην Άγκυρα, Βάλτερ Χάφνερ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη διαδήλωση, ενώ το Σάββατο είχε καλέσει και τον Ελβετό επιτετραμμένο, καθώς ο Ελβετός πρεσβευτής δεν βρισκόταν στην Άγκυρα.

Ο Κιλιτσντάρογλου, που προσπαθεί να περάσει το προφίλ του ενωτικού στα εθνικά θέματα πολιτικού, σε συνέντευξή του στο CNN Turk την Τετάρτη έγινε ερντογανικότερος του Ερντογάν όταν αναφέρθηκε στο πανό στη Βέρνη.

“Η Ελβετία πρέπει να συλλάβει τα άτομα που το κατασκεύασαν και να τα παραδώσει στην Τουρκία”, δήλωσε κάθετα και σταράτα ο “κοσμικός” Τούρκος που στα λεγόμενα δεν έχει καμία διαφορά με τον ισλαμιστή Τούρκο ή με τον ακροδεξιό Τούρκο.

Ο ηγέτης του υποτιθέμενου κεντροαριστερού κόμματος της Τουρκίας αγνοεί ότι στην Ευρώπη δεν φυλακίζονται οι άνθρωποι για ένα πανό, ούτε παραδίδονται στα τουρκικά μπουντρούμια για ένα πανό.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν ο Ερντογάν ανέλαβε το 2003 τη διακυβέρνηση της Τουρκίας, ως “μετριοπαθής ισλαμιστής”, πολλοί δυτικοί κύκλοι αλλά και στην Αθήνα ένιωθαν “ανακουφισμένοι” επειδή τον θεωρούσαν “λογικό” και “συζητήσιμο” σε σχέση με τους στρατοκράτες και πολεμοχαρείς “κοσμικούς”.

Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα τόσο για τον εαυτό της όσο και για τους γείτονές της.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας πηγάζει από την αδυναμία της να συγκροτηθεί ως μια δυτική αστική δημοκρατία με σεβασμό στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα.

Η Τουρκία των σίριαλ και των καρτ ποστάλ, της Κωνσταντινούπολης και των παραλίων, μπορεί να “μοιάζει” με Ευρώπη, αλλά στην πραγματικότητα η Τουρκία είναι βαθιά και αξημέρωτη Ανατολή.

Και όχι τίποτα. Αυτοί οι “πρωτόγονοι” με αυτές τις απόψεις ήθελαν να μπουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα