Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στόχος των τουρκικών υπηρεσιών ήταν Γερμανίδα βουλευτίνα του Σοσιαλδημοκρατών

Στόχος των τουρκικών υπηρεσιών ήταν Γερμανίδα βουλευτίνα του Σοσιαλδημοκρατών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Γερμανία, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σοσιαλδημοκράτες, Τουρκία,

Μια Γερμανίδα βουλευτίνα κατηγόρησε  την τουρκική κυβέρνηση ότι “υπερέβη τα εσκαμμένα”, καθώς το όνομά της εμφανίζεται σε έναν κατάλογο με τους στόχους που παρακολουθούσαν οι τουρκικές υπηρεσίες στη Γερμανία.

“Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά μέχρι πού είναι έτοιμη να φτάσει η τουρκική κυβέρνηση για να φιμώσει τη φωνή κάθε αντιφρονούντα” κατήγγειλε η Μισέλ Μιντεφέρινγκ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην οποία τονίζει ότι η Άγκυρα “ξεπέρασε τα όρια”.

Στο στόχαστρο η 37χρονη πολιτικός,  λόγω των “καλών σχέσεων” που διατηρεί με υποστηρικτές του Γκιουλέν

Σύμφωνα με πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες “ενδιαφέρονταν” για την 37χρονη πολιτικό, την πρόεδρο της Επιτροπής Γερμανοτουρκικών Σχέσεων στη Μπούντεσταγκ, λόγω των “καλών σχέσεων” που διατηρεί με υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Η Άγκυρα τον θεωρεί υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

“Ως πρόεδρος” της Επιτροπής αυτής “τάσσομαι υπέρ ενός ειλικρινούς διαλόγου με ποικίλους συνομιλητές στη Γερμανία και το εξωτερικό”, απάντησε η Μιντεφέρινγκ.

Η βουλευτίνα ενημερώθηκε την Δευτέρα από το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ότι είχε μπει στο στόχαστρο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT), ανέφερε η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, ο Τόμας Όπερμαν χαρακτήρισε “απαράδεκτη” αυτήν την ενέργεια της Τουρκίας και δήλωσε ότι έμεινε “άναυδος από τη μανία με την οποία η τουρκική κυβέρνηση επιδεινώνει τις σχέσεις της με τη Γερμανία”.

Η γερμανική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα κατ’ αγνώστων με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Σύμφωνα με έναν Γερμανό αξιωματούχο, η Άγκυρα είχε ζητήσει από το Βερολίνο βοήθεια προκειμένου να κατασκοπεύσει 300 πρόσωπα και οργανώσεις που εδρεύουν στη Γερμανία και θεωρούνται προσκείμενοι στο κίνημα του Γκιουλέν.

Σχετικά άρθρα