Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές με τις οικογένειες τους εγκαταλείπουν τη Ράκα ενώ πλησιάζουν οι Κούρδοι

Τζιχαντιστές με τις οικογένειες τους εγκαταλείπουν τη Ράκα ενώ πλησιάζουν οι Κούρδοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ενώ οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνεχίζουν να σφίγγουν τον κλοιό από δυτικά, βόρεια και ανατολικά στην πόλη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, οικογένειες τζιχαντιστών εθεάθησαν να εγκαταλείπουν την πόλη.

Τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι από τη Δευτέρα δεκάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος διέφυγαν από τη Ράκα μαζί με τις οικογένειές τους.

“Περισσότεροι από 50 τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τη Ράκα μαζί με τις οικογένειές τους τις τελευταίες δύο ημέρες”, είπε ένας τοπικός μιντιακός ακτιβιστής που μίλησε στο ARA News την Τετάρτη.

Η πηγή είπε ότι οι εξτρεμιστές χρησιμοποίησαν βάρκες για να διασχίσουν τον ποταμό Ευφράτη, που ρέει νότια της Ράκα.

“Τους είδαμε να κατευθύνονται προς τη νότια όχθη του Ευφράτη με βάρκες”, επιβεβαίωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο ARA News.

Εκατοντάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εγκατέλειψαν την “πρωτεύουσά” τους από τον Νοέμβριο, όταν ξεκίνησε η επιχείριση “Οργή του Ευφράτη” από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που είχε αρχικό στόχο να απομονώσει τη Ράκα, στη συνέχεια να την πολιορκήσει και στο τέλος να την απελευθερώσει.

Σχετικά άρθρα