Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρή μάχη για κάθε ψήφο δίνουν Μέρκελ και Σουλτς – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σκληρή μάχη για κάθε ψήφο δίνουν Μέρκελ και Σουλτς – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Die Linke, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Stern, Άνγκελα Μέρκελ, Βερολίνο, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις, Εκλογές,

Σκληρή μάχη για να πείσουν τους Γερμανούς ψηφοφόρους δίνουν Άνγκελα Μέρκελ και Μάρτιν Σουλτς, έξι μήνες πριν από τις εκλογές στη Γερμανία.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού σταθμού RTL, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ έχει προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι των Σοσιαλδημοκρατών του SPD, οι οποίοι μειώνουν πάντως τη διαφορά τους από τους συντηρητικούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, η στήριξη στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και του αδελφού κόμματός της στη Βαυαρία, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), παραμένει σταθερή στο 34%, ενώ το SPD κερδίζει μία μονάδα και συγκεντρώνει ποσοστό 32%.

Τόσο η Μέρκελ όσο και ο νέος ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς ελπίζουν να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με μικρότερα κόμματα, τερματίζοντας τον «μεγάλο συνασπισμό» μεταξύ των κομμάτων τους.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημειώνει πτώση δύο μονάδων με το ποσοστό του να διαμορφώνεται στο 7%, το χαμηλότερο ποσοστό του από τον Νοέμβριο του 2015. Αντίθετα, το αριστερό Die Linke κερδίζει μία μονάδα, φτάνοντας το 8%, ενώ οι Πράσινοι παραμένουν σταθερά στο 7% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) στο 6%.

Σχετικά άρθρα