Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Νέες, ακόμα πιο αυστηρές κυρώσεις κατά του Ιράν για εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και άλλες μη πυρηνικές δράσεις προβλέπει νομοσχέδιο που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από Αμερικανούς γερουσιαστές (Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς), εκφράζοντας την σκληρότερη γραμμή προς την Τεχεράνη που έχει υιοθετήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το σχέδιο νόμου υποστηρίζεται από επτά Ρεπουμπλικανούς και ισάριθμους Δημοκρατικούς, ενώ συνεργάτες τους είπαν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ψηφιστεί.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα επιβάλλονται υποχρεωτικές κυρώσεις για οποιονδήποτε έχει σχέση με το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων.

Επίσης, το νομοσχέδιο θα προβλέπει κυρώσεις στους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), θεσμοθετώντας κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από προεδρικό διάταγμα σε άτομα που σχετίζονται με αυτό που οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου περιγράφουν ως ιρανική υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει ακόμη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορεί να παγώσει την περιουσία οποιουδήποτε ατόμου ή οντότητας που ασχολείται με συγκεκριμένες δραστηριότητες οι οποίες παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων που έχουν επιβάλλει τα Ηνωμένα Έθνη στο Ιράν.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ένας εκ των συντακτών του νομοσχεδίου, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το νέο νομοσχέδιο έχει συνταχθεί έτσι ώστε να μην παρεμποδίζει τη διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν η οποία είχε συναφθεί κατά την προεδρία του προκατόχου του Τραμπ, Μπαράκ Ομπάμα.

Για να γίνει νόμος, το νομοσχέδιο θα πρέπει επίσης να περάσει και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να υπογραφεί από τον Τραμπ.

Σχετικά άρθρα