Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Η Άσμα Άσαντ σε ρόλο “μητέρας του έθνους” (βίντεο)

Συρία: Η Άσμα Άσαντ σε ρόλο “μητέρας του έθνους” (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άσμα Αλ Άσαντ, Βίντεο, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Στις 21 Μαρτίου, της Εαρινής Ισημερίας, στη Μέση Ανατολή εορτάζεται η “ημέρα της μητέρας”.

Αυτή την ημέρα διάλεξε η συριακή κυβέρνηση για να παρουσιάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη σύζυγο του Μπασάρ Αλ Άσαντ, Άσμα, ως “μητέρα του έθνους”.

Η Άσμα Αλ Άσαντ συναντήθηκε στην “ημέρα της μητέρας” με μια ομάδα χαροκαμένων μανάδων που οι στρατιώτες γιοι τους σκοτώθηκαν στην πολιορκία του Χαλεπιού.

Φωτογραφίες και βίντεο από το γεγονός αναρτήθηκαν στους λογαριασμούς της συριακής Προεδρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης θεώρησαν “εύστοχο” να δώσουν, προφανώς και λόγω της ημέρας, στην πρώτη κυρία της Συρίας τον τίτλο της “μητέρας του έθνους”, που συνόδευε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν.

Όπως ήταν αναμενόμενο πολλοί διαδικτυακοί “σχολιαστές” της “αντιπολίτευσης” εξαπέλυσαν σφοδρή κριτική στη σύζυγο του Προέδρου που μάχονται από το 2011 να ανατρέψουν.

“Εσείς, μητέρες του Χαλεπιού, κάνατε το Χαλέπι ισχυρότερο. Ήσασταν η πυξίδα που όλοι ακολουθήσαμε και μας οδήγησε στη νίκη. Αποφασίσατε ότι θα νικούσατε και το κάνατε μέσω των γιων σας, των σπιτιών σας, της ενθάρρυνσης και υποστήριξης στον στρατό σας. Νικήσατε και το Χαλέπι νίκησε μαζί σας”, είπε η Πρώτη Κυρίας τη Συρίας και συνέχισε:

“Κάθε μητέρα που επέμεινε να παραμείνει στο σπίτι της παρά τις βόμβες των τρομοκρατών είναι ένα όπλο στο χέρι ενός στρατιώτη και κάθε μητέρα που έστελνε κάθε ημέρα τα παιδιά της στο σχολείο παρά τον φόβο και τον κίνδυνο είναι μια σφαίρα στο τουφέκι του κάθε στρατιώτη”.

Η Άσμα Άλ Άσαντ, 41 ετών και με ύψος 1,70, γεννήθηκε στο Λονδίνο από Σύρους γονείς. Μεγάλωσε και σπούδασε στη Μεγ. Βρετανία. Είναι πτυχιούχος γαλλικής φιλολογίας αλλά σπούδασε και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο πατέρας της είναι καρδιολόγος και η μητέρα της συνταξιούχος διπλωμάτης της Συρίας.

Ενώ ο Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι Αλαουΐτης στο θρήσκευμα, η Άσμα είναι μουσουλμάνα σουνίτισσα.

Δείτε το προπαγανδιστικό βίντεο της συριακής κυβέρνησης με πρωταγωνίστρια την Πρώτη Κυρία και τις μανάδες που έχασαν τους γιους τους στο Χαλέπι:

Σχετικά άρθρα