Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκότλαντ Γιαρντ: Ο 52χρονος τζιχαντιστής Χαλίντ Μασούντ αιματοκύλησε το Λονδίνο

Σκότλαντ Γιαρντ: Ο 52χρονος τζιχαντιστής Χαλίντ Μασούντ αιματοκύλησε το Λονδίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λονδίνο, Σκότλαντ Γιαρντ, Τζιχαντιστές,

To όνομα του τζιχαντιστή που δολοφόνησε την Τετάρτη τρία άτομα στη γέφυρα του Ουέστιμινστερ και έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο έδωσε στη δημοσιότητα η Σκότλαντ Γιαρντ. Πρόκειται για τον 52χρονο Χαλίντ Μασούντ (Khalid Masood).

Δεν ήταν αντικείμενο έρευνας για σχέσεις με τρομοκρατία

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μασούντ δεν ήταν αντικείμενο έρευνας για σχέσεις με τρομοκρατία, παρόλα αυτά ήταν γνωστός στην αστυνομία, καθώς είχε σειρά καταδικαστικών αποφάσεων για επιθέσεις και πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών, κατοχή όπλων και διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Η πρώτη φορά καταδικάστηκε ήταν το Νοέμβριο του 1983 και η τελευταία το Δεκέμβριο του 2003. Όπως αναφέρει το Sky News, ο δράστης ήταν δάσκαλος αγγλικών, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών

Λίγο νωρίτερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, από το βήμα της βρετανικής βουλής είχε πει πως ο τρομοκράτης είχε γεννηθεί στη Βρετανία, ήταν πολίτης της χώρας και ότι είχε ερευνηθεί από την ΜΙ5 για εξτρεμιστική δράστη.

Η Μέι επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τραυματίες της επίθεσης

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας επισκέφθηκε νοσοκομείο όπου συνομίλησε με θύματα της χθεσινής επίθεσης κοντά στο κοινοβούλιο, καθώς επίσης και με το νοσηλευτικό προσωπικό, έγινε σήμερα γνωστό από τον εκπρόσωπο Tύπου της.

Σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, οι 29 εκ των οποίων παραμένουν στο νοσοκομείο. Επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων και πριν από λίγο επέστρεψε στην πρωθυπουργική κατοικία έπειτα από μια ιδιωτική επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο όπου έμεινε 40 λεπτά. Συνομίλησε με τα θύματα των χθεσινών περιστατικών, τους νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό… για να τους ευχαριστήσει για το έργο τους» είπε ο εκπρόσωπος τύπου σε δημοσιογράφους.

Σχετικά άρθρα