Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα παρέμβαση του Τούρκου υπουργού Μουεζίνογλου στα εσωτερικά της Βουλγαρίας

Νέα παρέμβαση του Τούρκου υπουργού Μουεζίνογλου στα εσωτερικά της Βουλγαρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βουλγαρία, Εκλογές, Τουρκία,

Εν όψει των κρίσιμων εκλογών της 26ης Μαρτίου στη Βουλγαρία, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου κάλεσε τις βουλγαρικές Αρχές να φροντίσουν για την κανονική λειτουργία των μεθοριακών σταθμών, και να μην παρεμποδίζουν την είσοδο στη Βουλγαρία, λεωφορείων με άτομα που θέλουν να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Ο ελληνικής καταγωγής Τούρκος υπουργός Μεχμέτ Μουεζίνογλου παρεμβαίνει διαρκώς προκλητικά στα εσωτερικά της της Βουλγαρίας προκειμένου να στηρίξει το νεοσύστατο κόμμα DOST του Λιούτβι Μεστάν, στο οποίο δίνονται εθνοτικά χαρακτηριστικά, αυτά των Τουρκόφωνων ή Τούρκων.

Κι αυτό παρά τη συνταγματική απαγόρευση στη Βουλγαρία για τον σχηματισμό κομμάτων σε εθνοτική, φυλετική ή θρησκευτική βάση.

Ο Τούρκος υπουργός με καταγωγή από τη Θράκη έχει αναλάβει και τη «διαχείριση» των μουσουλμανικών πληθυσμών των χωρών των Βαλκανίων.

Σε συνάντησή του με ψηφοφόρους στην Ύψαλα, ο Μουεζίνογλου δήλωσε:

«Καλώ τις αρμόδιες βουλγαρικές Αρχές να μην υποκύψουν στις πιέσεις των ακραίων εθνικιστών και να σεβαστούν στο όνομα της δημοκρατίας το δικαίωμα ψήφου των ατόμων τουρκικής καταγωγής που έχουν βουλγαρικά διαβατήρια και θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν στις βουλγαρικές βουλευτικές εκλογές.

Ζητούμε από τη Βουλγαρία να μην επιτρέψει ακραίες ενέργειες όπως τον αποκλεισμό των συνόρων και την παρεμπόδιση της εισόδου των λεωφορείων.

Αυτές οι ενέργειες βλάπτουν και την ίδια τη Βουλγαρία.

Προσδοκούμε από τη βουλγαρική κυβέρνηση να δείξει δημοκρατική στάση και να εγγυηθεί σε όλους τους πολίτες της το δικαίωμα της απρόσκοπτης άσκησης του δικαιώματός του», επεσήμανε ο Μουεζίνογλου.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε επίσης ότι η χώρα του ελπίζει ότι η υπόθεση με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εθνικιστικών κομμάτων που οδήγησαν στον αποκλεισμό των τριών συνοριακών διόδων για μερικές ώρες στα σύνορα με την Τουρκία θα είναι μεμονωμένο περιστατικό και θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποτραπεί η επανάληψή του.

Σχετικά άρθρα