Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

162.000 οι νεκροί του εμφυλίου στη Συρία

162.000 οι νεκροί του εμφυλίου στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Απώλειες Πολέμου Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Χεζμπολάχ,

Τουλάχιστον 162.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στον εμφύλιο που μαίνεται στη Συρία εδώ και τρία χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ χιλιάδες άλλοι αγνοούνται μετά τη σύλληψή τους από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και από τους αντικαθεστωτικούς που επιδιώκουν την ανατροπή του.

Η οργάνωση που υποστηρίζει την αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι οι απώλειες στο στρατόπεδο των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων είναι μεγαλύτερες από εκείνες από την πλευρά των αντικαθεστωτικών και εκτίμησε ότι τουλάχιστον 54.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης.

Η οργάνωση εκτιμά επίσης ότι στους 62.800 νεκρούς συγκαταλέγονται στρατιώτες, φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες, μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλοι ξένοι ένοπλοι σιίτες.

Από την πλευρά των αντικαθεστωτικών, ο αντίστοιχος αριθμός είναι μικρότερος: 42.700 περιλαμβανομένων μαχητών του Μετώπου αλ Νόσρα -που συνδέεται με την αλ Κάιντα– μελών ισλαμιστικών ταξιαρχιών και στρατιωτών που αυτομόλησαν από τον στρατό του Άσαντ.

Σύμφωνα με την οργάνωση, σχεδόν 3.000 άνθρωποι αγνώστου ταυτότητας έχουν σκοτωθεί, ενώ όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση υποβαθμίζουν τις απώλειές τους καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την ακριβή καταγραφή των θυμάτων. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν κατά 70.000 υψηλότερος, δηλαδή περί τους 230.000.

Το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι στα στοιχεία του δεν περιλαμβάνονται 18.000 άνθρωποι που κρατούνται από τις αρχές και των οποίων η τύχη αγνοείται καθώς και χιλιάδες άλλοι που αγνοούνται ύστερα από αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων ασφαλείας.

Επιπλέον, 8.000 στρατιώτες και πολιτοφύλακες που πρόσκεινται στον Άσαντ αγνοούνται μετά τη σύλληψή τους από αντάρτες, και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απαχθεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Άλλοι 1.500 αντικαθεστωτικοί απήχθησαν στη διάρκεια εσωτερικών συγκρούσεων.

Σχετικά άρθρα