Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρή γλώσσα κατά του Ντάισελμπλουμ από τους ευρωπαίους σοσιαλιστές

Σκληρή γλώσσα κατά του Ντάισελμπλουμ από τους ευρωπαίους σοσιαλιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Σοσιαλιστές,

Σκληρή γλώσσα κατά του σοσιαλδημοκράτη, προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ χρησιμοποιούν σε ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τονίζοντας πως ο κ. Ντάισελμπλουμ πλέον «δεν τους εκπροσωπεί».

«Η πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τηρεί αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στις 20 Μαρτίου του 2017. Τα λόγια του υπό καμία έννοια δεν εκπροσωπούν το όραμα της πολιτικής μας οικογένειας και τον τρόπο με τον οποίο δίνουμε αξία στους ανθρώπους και στο ευρωπαϊκό σχέδιο για το οποίο μαχόμαστε», αναφέρει η ανακοίνωση.

“Με μία φράση κατάφερε να προσβάλει τόσους ανθρώπους και να σπείρει τη διχόνοια”

Στην ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στάνισεβ, δηλώνει τα εξής: «Με μία φράση ο Γ. Ντάισελμπλουμ κατάφερε να προσβάλει και να υποβαθμίσει τόσους ανθρώπους και να σπείρει τη διχόνοια. Τα λόγια του ήταν προσβλητικά τόσο για τις νότιες, όσο και για τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και για τις γυναίκες και τους άντρες. Τα σχόλια του κ. Ντάισελμλουμ είναι απαράδεκτα, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Λίγες μόνο ημέρες πριν την 60η επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, είναι ντροπή για έναν εκπρόσωπο της πολιτικής μας οικογένειας να αντιτίθεται στην ουσία των αξιών της Ένωσής μας, στο σεβασμό και την αλληλεγγύη, που είναι η βάση του ευρωπαϊκού σχεδίου. H αλληλεγγύη, η ισότητα και η μη διάκριση αποτελούν θεμελιώδεις ιστορικές αξίες της σοσιαλδημοκρατικής μας οικογένειας και θα συνεχίσουν να είναι».

Σχετικά άρθρα