Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Κούρδων με κυβερνητικούς και Ιρανούς για τον πόλεμο στη Συρία

Συνάντηση Κούρδων με κυβερνητικούς και Ιρανούς για τον πόλεμο στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ιράν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων της συριακής κυβέρνησης, της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και των Κούρδων της Συρίας σύμφωνα με το κουρδικό BasNews.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το θέμα της συνάντησης τους ήταν η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των τριών πλευρών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται οι κυβερνητικοί της Συρίας, οι Ιρανοί και οι Κούρδοι σοσιαλιστές της βόρειας Συρίας.

Αυτή τη φορά συζήτησαν σχετικά με την επιχείριση Οργή του Ευφράτη, που έχει ως στόχο την απελευθέρωση της πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος κι αντάλλαξαν απόψεις και για άλλες πολεμικές εξελίξεις στη χώρα.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αποτελούν τον “κορμό” των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας συμμαχικής στρατιάς από Κούρδους, Άραβες και Ασσύριους χριστιανούς, με δύναμη περισσότερους από 50.000 άνδρες και γυναίκες, που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Παράλληλα οι Κούρδοι έχουν εξομαλύνει τις σχέσεις τους με την κυβέρνηση της Συρίας χάρη στη μεσολάβηση της Μόσχας, που “ένωσε” τις συριακές και κουρδικές δυνάμεις σε κοινό μέτωπο απέναντι στην τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία.

Σχετικά άρθρα