ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί τo Spiegel βγάζει λάθος την απόφαση του ΔΕΕ για την απαγόρευση της μαντίλας

Γιατί τo Spiegel βγάζει λάθος την απόφαση του ΔΕΕ για την απαγόρευση της μαντίλας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κριτική στην απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στο χώρο εργασίας, ασκεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Χωρίς να θέλουμε να απαξιώσουμε τον φόβο τον τρομοκρατικών χτυπημάτων, οι γυναίκες που στην καθημερινότητά τους φοράνε μαντίλα δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά. Αντίθετα θα συνέβαλε στη συμβίωση, εάν υπήρχαν περισσότερα θετικά παραδείγματα. Αυτό σημαίνει ότι εάν οι πελάτες έρχονταν σε επαφή με γυναίκες που δούλευαν σε ταμεία τραπεζών, στη ρεσεψιόν ξενοδοχείων ή σε καταστήματα υποδημάτων, με γυναίκες που φορούσαν μαντίλα θα μπορούσαν να σχηματίσουν ιδίαν άποψη γιατί οι γυναίκες αυτές για διαφορετικούς λόγους φοράνε στην πραγματικότητα ένα αθώο κομμάτι ύφασμα στο κεφάλι τους. Θα ήταν ωραίο, εάν το ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο ενθάρρυνε τους εργοδότες να στηρίζουν τη διαφορετικότητα που εδώ και καιρό είναι καθημερινότητα στην κοινωνία μας», τονίζεται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

Για το ίδιο θέμα επιφυλακτική εμφανίζεται η Nürnberger Nachrichten, η οποία σημειώνει:

«Η απόφαση βοηθάει ώστε να αποφεύγονται εκ προοιμίου παρεξηγήσεις. Οι εργοδότες, ωστόσο, καλά θα έκαναν να χρησιμοποιούν με μέτρο την ελευθερία που τους δίνεται και μόνο όπου πραγματικά χρειάζεται. Μια ουδέτερη εμφάνιση των εργαζομένων είναι επιθυμητή. Εξίσου επιθυμητή όμως είναι και η ανοχή απέναντι στις διαφορετικές θεωρήσεις του κόσμου».

Η ρητορική ότι, οι Γυναίκες που φοράνε μαντίλα προκαλούν φόβο σε πολλούς ανθρώπους, ότι η χώρα απειλείται από «ισλαμοποίηση», ότι θα χαθούν οι «γερμανικές» αξίες, φαίνεται ότι δεν κερδίζει καθόλου έδαφος στον χώρο του τύπου στη Γερμανία.

Πηγή: dw.com

Σχετικά άρθρα