Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Σέρνει τους Ολλανδούς στα δικαστήρια

Tραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Σέρνει τους Ολλανδούς στα δικαστήρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρκ Ρούτε, Ολλανδία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Τραβάει το “σχοινί” της αντιπαράθεσης με την Ολλανδία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε πως θα πάει τους Ολλανδούς στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την άρνησή της να δώσει άδεια σε Τούρκους υπουργούς να μπουν στη χώρα και να απευθυνθούν σε συγκεντρώσεις.

“Θα πάρω όσα μέτρα χρειάζονται”

Σε συνέντευξή του σε τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι θα πάρει “όσα μέτρα χρειάζονται” κατά των Ολλανδών. Σημείωσε ακόμα πως η Γερμανία, άλλη μια χώρα όπου απαγορεύθηκε ομιλία Τούρκου αξιωματούχου “στηρίζει την τρομοκρατία”.

Από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε, όπως ήταν αναμενόμενο, ούτε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, ο οποίος αρνήθηκε να ζητήσει «συγγνώμη» από την Άγκυρα.

«Εσύ δεν έχεις μάθει ακόμη τι είναι η δημοκρατία» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στον Ολλανδό πρωθυπουργό. Σε δήλωσή του στα κανάλια ATV και A Haber, ο Ερντογάν είπε: «Εγώ δεν είμαι το αφεντικό, άλλωστε. Το αφεντικό αυτής της χώρας είναι ο λαός. Εσύ ακόμη δεν έμαθες τί είναι δημοκρατία».

Σχετικά άρθρα