Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκάλα ακροδεξιά βουλευτής: “Η Ψέριμος είναι τουρκική, γιατί δεν πάει εκεί ο Ερντογάν;”

Τουρκάλα ακροδεξιά βουλευτής: “Η Ψέριμος είναι τουρκική, γιατί δεν πάει εκεί ο Ερντογάν;”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Γκρίζοι Λύκοι, Δημοψήφισμα, Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά, Μεράλ Άκσενερ, Νησιά Αιγαίου, Τουρκία, Ψέριμος,

Η Τουρκάλα ακροδεξιά βουλευτής Μεράλ Άκσενερ (Meral Akşener), η οποία εκλέχτηκε βουλευτής με τους Γκρίζους Λύκους (MHP) αλλά αποπέμφθηκε από το κόμμα επειδή υποστηρίζει το “όχι” στο δημοψήφισμα (η ηγεσία των Γκρίζων Λύκων υποστηρίζει το “ναι”, δηλαδή τη σουλτανοποίηση Ερντογάν), σε δηλώσεις της τη Δευτέρα ενέπλεξε τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου στην Ολλανδία με τους ισχυρισμούς ακραίων τουρκικών κύκλων ότι η Ψέριμος είναι τουρκικό νησί που το “κατέλαβε” η Ελλάδα.

Όπως γράφει η τουρκική Sozcu στην ιστοσελίδα της, η αποπεμφθείσα βουλευτής του ΜΗΡ είδε την κρίση Ολλανδίας-Τουρκίας από μια άλλη διάσταση, σχολιάζει το δημοσίευμα, παραθέτοντας σχετική δήλωσή της σε σημερινή ομιλία της, στο πλαίσιο της εκστρατείας υπέρ του “όχι” στο δημοψήφισμα της 16 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η Άκσενερ φέρεται να δήλωσε:

“Ο τίτλος κυριότητας της Ψερίμου ανήκει στην Τουρκία. Βρίσκεται σε απόσταση τόσο κοντινή από τα Μούγλα που πάει κανείς κολυμπώντας. Εκεί πήγε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Γιατί δεν πάνε στο νησί ο Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός; Διότι εκεί δεν έχει ψηφοφόρους”.

Οι δηλώσεις της ακροδεξιάς Άκσενερ είχαν μεγάλη διάδοση στα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εδώ υπάρχουν δύο σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα.

Το πρώτο είναι ότι Τούρκοι ακραίοι πολιτικοί, της κεμαλικής “κοσμικής” πτέρυγας, προπαγανδίζουν συνεχώς ότι η Ελλάδα κατέλαβε 18 τουρκικά νησιά με την “ανοχή” Ερντογάν, παραλογισμός που έχει αρχίσει και εντυπώνεται στην απλοϊκή τουρκική γνώμη και δεύτερο ότι όπως διαμορφώνεται το “κλίμα” στην Τουρκία δεν απομένει “λογική” πολιτική δύναμη στη γειτονική χώρα για να μπορέσει κάποιος να συνεννοηθεί.

Σχετικά άρθρα