Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οπαδοί του Ερντογάν μπερδεύτηκαν και έκαψαν τη γαλλική αντί την ολλανδική σημαία

Οπαδοί του Ερντογάν μπερδεύτηκαν και έκαψαν τη γαλλική αντί την ολλανδική σημαία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γαλλία, Δημοψήφισμα, Εύξεινος Πόντος, Ισλαμιστές, Ολλανδία, Σαμψούντα, Τουρκία,

Στη… φούρια τους να κάψουν μια σημαία, Τούρκοι ισλαμιστές στη Σαμψούντα του Πόντου μπερδεύτηκαν και αντί να κάψουν την ολλανδική σημαία όπως ήταν ο σκοπός τους έκαψαν μια γαλλική.

Το περιστατικό προκαλεί ακόμα περισσότερο γέλιο εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Γαλλία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα μέχρι στιγμής που επέτρεψε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μιλήσει σε συγκέντρωση υποστηρικτών του Ερντογάν στο έδαφός της.

Η αλήθεια είναι ότι οι σημαίες Γαλλίας και Ολλανδίας μοιάζουν. Έχουν τα ίδια χρώματα, τρικολόρε και οι δύο με μπλε, άσπρο κόκκινο μόνο που στη γαλλική οι γραμμές είναι κάθετες με πρώτη τη μπλε ενώ στην Ολλανδική οριζόντιες με πρώτη την κόκκινη. Λεπτομέρειες αυτά για τους έξαλλους ισλαμιστές του Ερντογάν.

Τα τουρκικά Μέσα μετέδωσαν γεμάτα “εθνική υπερηφάνεια” το κάψιμο της ολλανδικής σημαίας, που όμως ήταν η γαλλική.

Θα μπορούσε βεβαίως όλο αυτό να είναι και… ποντιακό ανέκδοτο, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Στην Τουρκία το κυβερνών ισλαμιστικό κόμμα του Ερντογάν έχει επιβάλλει μια κατάσταση “πολιορκίας” από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου και μετά.

Ερντογανικές εφημερίδες, κανάλια και ιστοσελίδες προπαγανδίζουν συνεχώς ότι η Δύση ευθύνεται για το πραξικόπημα και ότι υπάρχουν σχεδιασμοί για διαμελισμό της Τουρκίας.

Προφανώς και αυτή η προπαγάνδα δεν τους πείθει όλους αλλά “περνάει” σε ένα μεγάλο μέρος της τουρκικής κοινωνίας, ιδίως στα πιο κατώτερα στρώματα, τα οποία αποτελούν και τη δεξαμενή ψήφων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και από αυτούς “ξεπηδάνε” και οι ισλαμιστές-τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα