Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωθυπουργός Ολλανδίας: Δεν ζητάμε συγνώμη από την Τουρκία – Εκείνοι να ζητήσουν

Πρωθυπουργός Ολλανδίας: Δεν ζητάμε συγνώμη από την Τουρκία – Εκείνοι να ζητήσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Μαρκ Ρούτε, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ολλανδία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά,

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης για την απέλαση της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας και δήλωσε ότι ελπίζει σε μία «αποκλιμάκωση» της διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στη Χάγη και την Άγκυρα.

«Αποκλείεται να ζητηθεί συγγνώμη, εκείνοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για ό,τι έγινε χθες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Μαρκ Ρούτε σήμερα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στη Χάγη. «Πρόκειται για ένα τελείως απίθανο και παρανοϊκό αίτημα», πρόσθεσε.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έκανε χθες λόγο για «απομεινάρια του ναζισμού» μετά την απέλαση της υπουργού Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, η οποία αγνόησε την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει τη συμμετοχή μελών της τουρκικής ηγεσίας σε φιλο-ερντογανικές εκδηλώσεις σε ολλανδικό έδαφος εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου και την απαγόρευση προσγείωσης του αεροπλάνου του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ. Η υπουργός επέμεινε να μεταβεί οδικώς στο Ρότερνταμ, εμποδίσθηκε να εισέλθει στο τουρκικό προξενείο και απελάθηκε.

«Η χώρα αυτή, όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, βομβαρδίσθηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από τους ναζί», είπε ο Μαρκ Ρούτε.

Την ώρα που εκκλήσεις για νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας της τουρκικής κοινότητας για απόψε κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ολλανδός πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

Σχετικά άρθρα