Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σόιμπλε: Η Τουρκία να επιστρέψει στη λογική αλλιώς δεν θα έχει οικονομική βοήθεια

Σόιμπλε: Η Τουρκία να επιστρέψει στη λογική αλλιώς δεν θα έχει οικονομική βοήθεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία,

Στις ευρω-τουρκικές κόντρες εξαιτίας των συγκεντρώσεων που διοργανώνουν τα δίκτυα του ισλαμιστικού καθεστώτος Ερντογάν σε ευρωπαϊκές χώρες, για την υποστήριξη του “ναι” στο τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, παρενέβη και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μέχρι στιγμής ήταν “διακριτικός”.

Αλλά με τόση παγκόσμια δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα πώς είναι δυνατόν ο Σόιμπλε να μην πει κι εκείνος την άποψή του; Γίνεται; Δεν γίνεται.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε δύσκολη τη συνέχιση της συνεργασίας με την Τουρκία στο θέμα της οικονομικής βοήθειας εξαιτίας της διαμάχης για την εκστρατεία Τούρκων υπουργών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σύλληψη του Τουρκογερμανού, κουρδικής καταγωγής, δημοσιογράφου στην Τουρκία.

«Υπό τις συνθήκες αυτές είναι φυσικά εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επί του θέματος αυτού», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ στο δίκτυο ZDF.

«Δεν θέλουμε να κλιμακώσουμε, όλοι στη γερμανική κυβέρνηση είναι σύμφωνοι, αυτό που θέλουμε είναι η Τουρκία να επιστρέψει στη λογική», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα