Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπαρζανί θέλει να παραδώσει Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες στην Τουρκία

Ο Μπαρζανί θέλει να παραδώσει Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Ο φιλότουρκος πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, κατηγορείται ότι θέλει να παραδώσει στις τουρκικές Αρχές Κούρδους της Τουρκίας που κατέφυγαν πρόσφυγες στο ιρακινό Κουρδιστάν τη δεκαετία του 1990 κυνηγημένοι από το τουρκικό κράτος.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, η Αστυνομία του ιρακινού Κουρδιστάν διέταξε 28 οικογένειες Κούρδων από την Τουρκία, που ζουν στην πόλη Ζάχο της επαρχίας Ντουχόκ, να εγκαταλείψουν την πόλη και να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Οι 28 οικογένειες κατηγορούνται ως υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) που διεξάγει από τη δεκαετία του 1980 αντάρτικο στη νοτιοανατολική Τουρκία – τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν.

Οι 28 οικογένειες διατάχθηκαν να παραδοθούν στο τουρκικό κράτος εντός 15 ημερών, αλλιώς η Αστυνομία του Μπαρζανί τους απείλησε ότι θα κατασχέσει τις περιουσίες τους και θα τους απελάσει με τη βία.

Οι πρόσφυγες απάντησαν ότι δεν πρόκειται να παραδοθούν ποτέ στο τουρκικό κράτος και υπενθύμισαν στους αστυνομικούς ότι βρήκαν καταφύγιο στο νότιο Κουρδιστάν (δηλαδή στο ιρακινό Κουρδιστάν) κυνηγημένοι από τις σφαγές του τουρκικού κράτους τη δεκαετία του 1990, όταν τα χωριά τους παραδόθηκαν στις φλόγες και σφαγιάστηκαν χιλιάδες Κούρδοι χωρικοί.

Το καθεστώς Μπαρζανί στο ιρακινό Κουρδιστάν διατηρεί άψογες σχέσεις με την Άγκυρα και μάλιστα κάνει και δουλειές, όπως μη-νόμιμο εμπόριο πετρελαίου με τους Τούρκους.

Η οικογένεια Μπαρζανί, που κυβερνά το ιρακινό Κουρδιστάν, ανησυχεί ότι θα χάσει την εξουσία από τις σοσιαλπατριωτικές οργανώσεις που αναγνωρίζουν ως ιδεολογικό τους ηγέτη τον φυλακισμένο στην Τουρκία Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Σχετικά άρθρα