Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλήρως αποκομμένη η “πρωτεύουσα” του ISIS Ράκα – Οι SDF έτοιμοι να της επιτεθούν

Πλήρως αποκομμένη η “πρωτεύουσα” του ISIS Ράκα – Οι SDF έτοιμοι να της επιτεθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι διαθέτουν αρκετές στρατιωτικές δυνάμεις για να εισέλθουν στη Ράκα και να την απελευθερώσουν από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η Ράκα, πόλη στη βόρεια Συρία, έχει ανακηρυχθεί από το Ισλαμικό Κράτος σε ντε φάκτο πρωτεύουσά του. Είναι η σφηκοφωλιά των τζιχαντιστών.

Πριν μερικές ημέρες οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέλαβαν τον δρόμο που συνδέει τη Ράκα με την επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, στα ανατολικά και πλέον οι τρομοκράτες είναι πλήρως αποκομμένοι από τον έξω κόσμο, τουλάχιστον μέσω οδικών αρτηριών και αυτοκινητοδρόμων.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι δυνάμεις τους έχουν αυξηθεί, ιδίως μετά την ένταξη σε αυτές πολλών κατοίκων της επαρχίας της Ράκα, πράγμα που τους επιτρέπει να απελευθερώσουν την πόλη από μόνοι τους.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) αναμένεται να φτάσουν στα περίχωρα της Ράκα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο εκπρόσωπος των SDF μιλώντας στο Reuters ανέφερε ακόμα ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει, το Ισλαμικό Κράτος φυγαδεύει τους ηγέτες του εκτός της Ράκα ενώ μέσα στην πόλη σκάβουν υπόγειες σήραγγες ως καταφύγια.

Η Ράκα έχει οχυρωθεί δρόμο προς δρόμο και οι οδομαχίες που θα δοθούν αναμένεται να είναι άγριες.

Να σημειώσουμε ότι στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) αναμένεται να αναπτυχθούν και εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες, Αμερικανοί στρατιώτες.

Σχετικά άρθρα