Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε κρατούμενούς του στη δυτική Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε κρατούμενούς του στη δυτική Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Το πολιορκημένο στη δυτική Μοσούλη Ισλαμικό Κράτος (ISIS) απελευθέρωσε αυτή την εβδομάδα πολλούς ανθρώπους που κρατούσε στα μπουντρούμια του, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της πόλης που επικαλείται το Reuters.

Μεταξύ των κρατούμενων που αφέθηκαν ελεύθεροι ήταν άνθρωποι που συνελήφθησαν επειδή πωλούσαν τσιγάρα, επειδή κάπνιζαν ή πιάστηκαν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν εκτός Μοσούλης. Όλες αυτές οι πράξεις απαγορεύονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές έβγαλαν τους κρατούμενους από τις φυλακές με δεμένα μάτια και αφού τους οδήγησαν σε διάφορες περιοχές της πόλης τους άφησαν ελεύθερους.

“Αφού διανύσαμε κάποια απόσταση, σταματήσαμε και μας είπαν να ξεδέσουμε τα μάτια μας και ύστερα μας είπαν “φύγετε, είστε ελεύθεροι”, είπε ένας κρατούμενος που ήταν στη φυλακή επί δύο εβδομάδες επειδή πιάστηκε να πουλά τσιγάρα. Ήταν με μια ομάδα 25 ανδρών που αφέθηκαν μαζί ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράκ, οι ιρακινές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει σχεδόν τη μισή δυτική Μοσούλη.

Η επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου 2016.

Στις 24 Ιανουαρίου 2017 ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε την απελευθέρωση της ανατολικής Μοσούλης. Στις 19 Φεβρουαρίου 2017 ξεκίνησε η μάχη για τη δυτική Μοσούλη.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Η πόλη διασχίζεται στο μέσο της από τον ποταμό Τίγρη που τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική Μοσούλη.

Σχετικά άρθρα