Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακελειό στη Λιβύη – Συμμορίες λαθροδιακινητών άνοιξαν πυρ πάνω σε μετανάστες

Μακελειό στη Λιβύη – Συμμορίες λαθροδιακινητών άνοιξαν πυρ πάνω σε μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Λιβύη, Μετανάστες,

Περισσότεροι από 20 Αφρικανοί μετανάστες βρέθηκαν νεκροί από πυρά σε ακτή της Λιβύης ενώ περισσότεροι από 100 ακόμα τραυματίστηκαν.

Οι Αρχές αρχικά πίστευαν ότι οι μετανάστες πυροβολήθηκαν επειδή αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε βάρκα για να διασχίσουν τη Μεσόγειο εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Αργότερα όμως αποκαλύφθηκε ότι οι παράτυποι μετανάστες, των οποίων τα πτώματα βρέθηκαν θαμμένα στην αμμουδιά, έπεσαν για κακή τους τύχη ανάμεσα σε ανταλλαγή πυρών συμμοριών λαθροδιακινητών που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης προς την Ευρώπη.

Οι Αφρικανοί παράτυποι μετανάστες ήταν συγκεντρωμένοι στην παραλία της Σαμπράτα, μιας παραθαλάσσιας μεσογειακής πόλης δυτικά της Τρίπολης, για να επιβιβαστούν στο πλεούμενο που θα τους πήγαινε στην Ευρώπη.

Ο Τζον Μίλμαν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι, μετανάστες και λαθροδιακινητές, τραυματίστηκαν στη μάχη μεταξύ των συμμοριών.

“Οι νεκροί πιστεύουμε ότι είναι μετανάστες και όχι διακινητές επειδή είναι υποσαχάριοι Αφρικανοί”, εξήγησε στους δημοσιογράφους.

Ο αριθμός των Αφρικανών μεταναστών που φτάνουν στις ιταλικές ακτές έχει αυξηθεί σε ποσοστό 50% μέσα στο 2017, σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους.

Μέχρι την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, το 2011, η Λιβύη ήταν το τείχος που συγκρατούσε τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική. Ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει ότι η πτώση του θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου, όπως και έγινε.

Σχετικά άρθρα