Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατηγός Τζόσεφ Βότελ: Αμερικανικές τακτικές μονάδες στη Συρία για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος

Στρατηγός Τζόσεφ Βότελ: Αμερικανικές τακτικές μονάδες στη Συρία για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τζόσεφ Βότελ, Τουρκία,

Ο Αμερικανός στρατηγός Τζόσεφ Βότελ, διοικητής των αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή, είπε ότι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία θα μεγαλώσει αριθμητικά και θα παραταθεί χρονικά, ώστε να καταπολεμηθεί ολοκληρωτικά το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Μιλώντας σε Αμερικανούς γερουσιαστές την Πέμπτη, είπε ότι θα χρειαστεί περισσότερα τακτικά στρατεύματα στη Συρία για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στη χώρα μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, της πόλης που οι τζιχαντιστές έχουν ανακηρύξει σε “πρωτεύουσά” τους.

Τόνισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν μπορούν απλά να αποσυρθούν από τη μάχη, μετά την απελευθέρωση της Ράκα, επειδή οι Σύροι θα χρειαστούν βοήθεια για να κρατήσουν το Ισλαμικό Κράτος μακριά και παράλληλα να εξασφαλίσουν την ειρηνική μετάβαση (εξουσίας) υπό τοπικό έλεγχο.

Ο Τζόσεφ Βότελ ενημέρωσε τους γερουσιαστές λίγες ημέρες αφού έγινε γνωστό ότι 400 Αμερικανοί πεζοναύτες αναπτύχθηκαν στη βόρεια Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Ράκα και ότι μάλιστα ξεφόρτωσαν και μεγάλα πυροβόλα στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το Associated Press οι Αμερικανοί έστειλαν και 200 ρέιντζερς δυτικά της Μανμπίτζ για να αποτρέψουν την τουρκική επιθετικότητα ενάντια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δυτικά του Ευφράτη.

Ο Βότελ επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα στη Συρία επιχειρούσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων, αλλά από εδώ και πέρα θα αναπτυχθούν και τακτικές μονάδες.

Τόνισε ακόμα ότι θα χρειαστεί μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια και καλοί τοπικοί ηγέτες για να αναλάβουν την τοπική αυτοδιοίκηση της Ράκα ώστε η πόλη να επιστρέψει στην κανονικότητα αφού εκδιωχθεί το Ισλαμικό Κράτος.

Ανέφερε ακόμα ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν διάφορες επιλογές για να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις με την Τουρκία, που βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση εξαιτίας της συμμαχίας των ΗΠΑ με τους Κούρδους της Συρίας, αλλά δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες.

Οι Αμερικανοί έχουν επιλέξει ως συμμάχους τους τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσύριων δημοκρατικών.

Στις SDF κορμός είναι οι κουρδικές σοσιαλπατριωτικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που οι Τούρκοι κατηγορούν ως παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και τις θεωρούν “τρομοκρατική οργάνωση”.

Οι Τούρκοι είναι σύμμαχοι, δηλαδή εξοπλίζουν και πληρώνουν, τον ισλαμιστικό Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Οι δημοκρατικές οργανώσεις του FSA έφυγαν από αυτόν και εντάχθηκαν στις SDF, δηλαδή πήγαν με τους Κούρδους.

Ο σημερινός FSA αποτελείται από συμμορίες ισλαμιστών και Τουρκμένων, δηλαδή μιας τουρκικής φυλής της Συρίας, που πολεμάνε για να μετατρέψουν τη Συρία σε προτεκτοράτο της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι Τούρκοι είχαν προτείνει στους Αμερικανούς να εκστρατεύσουν εκείνοι για την απελευθέρωση της Ράκα με τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους, αλλά κάτι τέτοιο στην ουσία θα παρέδιδε τη βόρεια Συρία υπό τουρκική κατοχή και θα υποστήριζε τους σχεδιασμούς για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι Ρώσοι θα επιτρέψουν ποτέ την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ποτέ καμία αυτοκρατορία δεν επιτρέπει την ανάδυση μιας ανταγωνιστικής της δύναμης.

Εξάλλου οι Αμερικανοί έχουν τους Κούρδους για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους από εδώ και πέρα στην περιοχή, η ανάγκη που είχαν κάποτε την Τουρκία όλο και περιορίζεται μέχρι να τους είναι εντελώς αχρείαστη.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του, που εξελίσσεται σε διεθνής ταραξίας, αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τη Δύση. Ο δυτικός κόσμος έχει να ασχοληθεί με την επίλυση σοβαρών ζητημάτων από το να ασχολείται καθημερινά με την επόμενη μούρλα του ημιπαρανοϊκού της Άγκυρας.

Σχετικά άρθρα