Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι κρύβεται σε μια υπόγεια πόλη στην έρημο

Ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι κρύβεται σε μια υπόγεια πόλη στην έρημο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράκ, Τζαμπίρ Ζουμπαΐντι, ισχυρίστηκε ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι κρύβεται στο βορειοδυτικό Ιράκ κοντά στα σύνορα με τη Συρία, κάπου μεταξύ των πόλεων Ρούτμπα (124 χλμ από τα σύνορα) και Καΐμ (ακριβώς πάνω στα σύνορα, χτισμένη στις όχθες του Ευφράτη).

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξαν οι υπηρεσίες μας, ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι διαμένει σε υπόγεια διαμερίσματα”.

Τα υπόγεια καταφύγια στα οποία διαμένει ο αυτοανακηρυγμένος χαλίφης δημιουργήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος το 2013, πριν δηλαδή η οργάνωση επιτεθεί στη Μοσούλη.

“Οι χώροι αυτοί δημιουργήθηκαν για να οργανώνουν από εκεί επιθέσεις στη Βαγδάτη”, εξήγησε.

Ο Ιρακινός υπουργός προειδοποίησε ότι αυτά τα καταφύγια, που είναι δεκάδες, πρέπει να ανακαλυφθούν και να καταστραφούν αλλιώς σε αυτά θα κρύβονται τζιχαντιστές και θα επιτίθενται στις επαρχίες Άνμπαρ και Σαλαντίν.

Νωρίτερα την εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο “χαλίφης” διέφυγε από τη Μοσούλη και κρύβεται στην έρημο.

Οι τζιχαντιστές έχουν σκάψει τόσα υπόγεια καταφύγια και τούνελ στην έρημο που συνιστούν στην κυριολεξία μια υπόγεια πόλη.

Σχετικά άρθρα