Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πολωνία σήκωσε κεφάλι στη Γερμανία: “Η ΕΕ εκτελεί διαταγές του Βερολίνου”

Η Πολωνία σήκωσε κεφάλι στη Γερμανία: “Η ΕΕ εκτελεί διαταγές του Βερολίνου”

Ως ένδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτελεί τις «διαταγές του Βερολίνου», περιέγραψε την επανεκλογή του Πολωνού Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βαστσικόφσκι (Witold Waszczykowski).

«Ο τρόπος με τον οποίο αυτό έγινε πραγματικότητα μας δείχνει διεξοδικά πού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και πού πάει.

»Ξέρουμε τώρα ότι αυτή είναι μια Ε.Ε. υπό τις διαταγές του Βερολίνου», είπε ο κ. Βαστσικόφσκι, μιλώντας σε Πολωνούς δημοσιογράφους.

Η συντηρητική κυβέρνηση στη Βαρσοβία αντιτασσόταν σθεναρά στην επανεκλογή του Τουσκ, του πρώην πρωθυπουργού της Πολωνίας ο οποίος παραμένει στενά συνδεδεμένος με την κεντρώα αντιπολίτευση στη χώρα του.

Η απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διορίσουν εκ νέου τον Ντόναλντ Τουσκ πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δείχνει ότι η Γερμανία είναι η κυρίαρχη δύναμη σε αυτήν, σημείωσε ο ηγέτης του δεξιού κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.

«Ο κανόνας που ορίζει ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι πρέπει να έχουν την υποστήριξη της χώρας τους παραβιάστηκε», ανέφερε ο κ. Κουτσίνσκι στους δημοσιογράφους.

Πάντως υποβάθμισε οποιοδήποτε σενάριο περί πολωνικών προθέσεων αποχώρησης από την ΕΕ κάνοντας λόγο για «ανοησίες».

Η Πολωνία προωθείται από τις ΗΠΑ ως νέα “ατμομηχανή” της Ευρώπης μετά την κατάρρευση της Γερμανίας.

Σχετικά άρθρα