Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρλανδός πρωθυπουργός: Η Βρετανία πρέπει να πληρώσει για το Brexit

Ιρλανδός πρωθυπουργός: Η Βρετανία πρέπει να πληρώσει για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Έντα Κένι, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία,

Η Βρετανία θα πρέπει να πληρώσει όταν εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ενωση, διότι «όταν υπογράφεις ένα συμβόλαιο δεσμεύεσαι στη συμμετοχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Εντα Κένι προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

“Mένει να προσδιοριστεί το ποσό που οφείλει το Λονδίνο”

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν η Βρετανία θα κληθεί να καταβάλει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να αποχωρήσει από την ΕΕ, ο Κένι σημείωσε ότι το ποσό που οφείλει το Λονδίνο μένει να προσδιοριστεί και πρόσθεσε ότι το τελικό κόστος θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης των δύο πλευρών.

«Αλλά αυτό, όπως και κάθε άλλο πρόβλημα, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, θα πρέπει να υπάρξει διευθέτησή του και θα υπάρξει διευθέτησή του», πρόσθεσε ο Κένι, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της πρώτης ημέρας του διήμερου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το κόστος αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα των επικείμενων διαπραγματεύσεων για το διαζύγιο. Αλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θέλουν η Βρετανία να καταβάλει το ποσό που έχει δεσμευθεί για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό -το οποίο υπολογίζεται ανεπίσημα πως ανέρχεται σε περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα, μια επιτροπή της Βουλής των Λόρδων, της άνω Βουλής της Βρετανίας, υποστήριξε πως εάν το Λονδίνο αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς να έχει συμφωνήσει κάτι διαφορετικό, δεν θα είναι υποχρεωμένη από νομική άποψη να συνεισφέρει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μετά το Brexit.

Σχετικά άρθρα